WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

De Kortrijk-Gentse band WHORSES staat in boEgie woEgie. © Anton Coene
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.

WHORSES kennen we van het gelijknamige debuutalbum ‘WHORSES’ uit 2022. Begin juni dropten ze hun EP ‘Wheels Up’, dat bestaat uit vijf tracks.

Wheels Up werd al voorgesteld in de Chinastraat in Gent, maar die harde songs zullen ook worden gedeeld met het Meense publiek in boEgie woEgie. Dat dat net op zondag 30 juni kan, de zondag van het Grensrockweekend in de Wieltjesstad, hét Meense muziekweekend bij uitstek, komt de band natuurlijk heel goed uit.

Wat mogen we verwachten? De vijf tracks die Wheels Up rijk is – Minded Meat, Swampwalker, House Music, Say Hi en Meow – staan logischerwijs zeker op de setlist.

Kunst- en cultuurhuis

“Maar we spelen ook een aantal oude songs en een cover”, zegt streekproduct Harry Descamps. “Wat dat precies zal zijn, blijft voorlopig nog een verrassing.” Descamps is ook degene die het optreden in het kunst- en cultuurhuis in Menen regelde.

“Ik ken Traïkos (de man achter boEgie woEgie, red.) en ik zag hem op de Sinksenfeesten in Kortrijk. Hij vroeg me of we niet eens konden langskomen in boEgie woEgie en via onze booker was het snel geregeld”, klinkt het bij Harry.

Shows

WHORSES gaat trouwens nog een drukke nazomer tegemoet. Op 11 oktober voorzien ze het voorprogramma voor The Psychotic Monks in De Kreun. Ook op de Gentse Feesten kan je hen deze zomer bezichtigen.

WHORSES trekt ook vaak buiten onze landsgrenzen: zo spelen ze binnenkort in Parijs en hebben ze net een zevental shows in Nederland achter de rug. Er komt dus alleszins nog genoeg goeds aan voor de Kortrijk-Gentse band.

Op zondag 30 juni kan je genieten WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Het optreden start om 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier