Vinielmobiel in Brugge moet kleinschaliger alternatief voor Moods worden

Peter Roose en Koen Larnout draaien muziek vanop een mobiele DJ booth die ingebouwd is in een oude brandweerwagen. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het Brugse stadsbestuur presenteert een, weliswaar kleinschaliger, alternatief voor het wegvallen van Moods, het populaire zomerfestival. Vanuit de ‘Vinielmobiel’ zal gedurende acht avonden in de zomervakantie dansbare muziek gedraaid worden op diverse pleintjes in de stad.

Het wegvallen van het zomerse muziekfestival Moods op de Burg – omdat het organisator Cactus meer geld vroeg voor de organisatie dan het stadsbestuur bereid was te geven – is bij veel Bruggelingen nog altijd niet goed verteerd. De optredens op de Burg – met ook intiemere concertjes elders in de stad – was dan ook een populair evenement, de opvolger van Klinkers eigenlijk.

Oude brandweerwagen

Zonder dit festival te willen vervangen of nieuw leven in te blazen, presenteert het stadsbestuur nu de ‘Vinielmobiel’ als kleinschaliger alternatief. Peter Roose en Koen Larnout, ervaren dj’s van onder meer de Nostalgia-namiddagen in de Koninklijke Stadsschouwburg, draaien gedurende acht zomeravonden verspreid over juli en augustus dansbare muziek op diverse pleintjes in Brugge. Ze doen dat vanop een mobiele DJ booth die ingebouwd is in een oude brandweerwagen.

“Het doel van de muziek is om een omgeving te scheppen waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, iets drinken en een dansje inzetten”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

Sfeerverlichting

“De beoogde sfeer is die van een zuiders pleintje en niet die van een jongerenfestival. De muziekkeuze zal die sfeer ondersteunen dus de muziek zal zowel retro zijn als hedendaags maar telkens binnen de opgelegde geluidsnormen.”

Er zal ook gezorgd worden voor sfeerverlichting. De bedoeling is dat het initiatief vooral de Bruggelingen aanspreekt. Er wordt gemikt op maximaal 250 bezoekers per avond.

Overzicht

Dinsdag 9 juli: kerkplein Christus Koning

Woensdag 10 juli:Markt Zeebrugge

Dinsdag 16 juli: Pastoor Verhaegheplein Ver Assebroek

Woensdag 17 juli: Sint-Lenardstraat Dudzele

Donderdag 8 augustus: Bilkse/kazernevest (binnenstad)

Vrijdag 9 augustus: Sebrechtspark (binnenstad)

Donderdag 23 augustus: Sint-Annaplein (binnenstad)

De Vinielmobiel-avonden beginnen telkens om 19 uur en duren tot 23 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier