Van dj Blvckprint tot dj Hanzman: vrijdagavond van ’t Vat kleurt volledig Roeselaars

Dj Blvckprint laat zijn beats los op de Grote Markt tijdens ‘t Vat van Rodenbach. (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De openingsavond van de Batjes op vrijdag 21 juni kleurt helemaal Roeselaars. Niet alleen door ’t Vat of de aanwezigheid van de reuzen, maar ook door de muzikale invulling. Op de affiche alleen maar dj’s uit de Rodenbachstad. Een hele eer, een droom zelfs voor Tom Vansteeland, in dj-middens beter bekend als dj Blvckprint. Hij tekende onlangs nog een nieuw contract bij Bonzai Records, maar schitteren doet ie dus eerst op de Grote Markt.

Tom Vansteeland aka dj Blvckprint tekende onlangs een nieuw contract bij Bonzai Records. Hij deelt het podium met Dimitri Vegas & Like Mike, sluit de grootste festivals af, maar zijn zomer echt beginnen doet ie tijdens ’t Vat van Rodenbach. Iets waar hij naar uitkijkt. “In Roeselare is ’t Vat toch een van dé evenementen van het jaar. De grote massa, het lokale volk en vele vrienden die er zullen zijn, maken dat na Tomorrowland ’t Vat hoog bovenaan mijn lijstje stond om er eens te mogen spelen. Ik ben enorm fan van het opzoeken van atypische plekjes. De affiche delen met Belle Perez, Bart Kaëll en Laura Lynn is dan ook een hele eer”, vertelt Tom enthousiast.

“Het is vooral een uitdaging om eens voor een ander publiek te spelen dan het harde festivalpubliek. Hen ook te overtuigen en mee te laten dansen op mijn muziek, vind ik geweldig. Het zal dus een mix van oude en nieuwe tracks worden. Natuurlijk kan mijn Van RSL-Remix uit de coronaperiode niet ontbreken. Ik ben vooral van plan om van links naar rechts tussen de vele muziekgenres te gaan. Een harde retroknaller gemixt met een klassieker van Laura Lynn klinkt als een uitdaging, nietwaar?”

“Na Tomorrowland stond ’t Vat bovenaan mijn lijstje om te mogen spelen”

Tom is een vaste waarde op het koopjesfestijn. “Ik ga ieder jaar natuurlijk naar de Batjes en sta ook dit jaar weer op de andere Batjes op de Ardooisesteenweg met mijn team van Inksane, waar we piercings plaatsen.”

Drukste zomer

Het belooft verder nog een drukke zomer te worden voor dj Blvckprint. “Ik zeg het ieder jaar: het is de drukste zomer ooit. Maar dit jaar is het opnieuw nog drukker. Er zijn dagen dat ik drie festivals op één dag heb. Af en toe heb ik ook een boeking in het buitenland. Het is een droom die blijft groeien en soms onwerkelijk aanvoelt. Vroeger keek ik op naar veel namen, en nu sta ik ertussen.”

Ook dj’s TitsnAss, dj Hanzman & Exception en vaste waarde dj TDB geven het beste van zichzelf om er opnieuw een memorabele avond van te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier