Thuismatch voor 10 Cent Stoatiegeld in Dikkebus: “Verwachten veel bekend volk”

We zien Bruno Breyne, Seppe Decapmaker, Brent Coudeville, Bjarne De Windt en Lander Dekorte. © GF
Anton Peene Reporter

Komend weekend is er in Dikkebus de jaarlijkse kermis. Op vrijdagavond 21 juni zijn er enkele optredens, waarbij de coverband 10 Cent Stoatiegeld hun comeback maakt na een korte pauze. De band bestaat voornamelijk uit Dikkebussenaren, waardoor het dus een thuismatch zal zijn.

Coverband 10 Cent Stoatiegeld telt vijf bandleden. Lander Dekorte (zanger, 24 jaar) komt net als Bjarne De Windt (drummer, 26 jaar), Seppe Decapmaker (bassist, 26 jaar) en Bruno Breyne (gitarist, 39 jaar) uit Dikkebus. Verder maakt ook Brielenaar en gitarist Brent Coudeville (24) deel uit van 10 Cent Stoatiegeld. “Bjarne speelde al langer in bands, maar daar stopte hij mee”, vertelt Lander. “Normaal zong ik enkel onder de douche of op een feestje. Bjarne vond dat ik niet slecht zong en vroeg of we geen nieuwe band zouden starten. Daarna kwamen Brent, Bruno en onze vorige bassist Ubbe erbij. We startten met de eerste repetities tijdens de coronaperiode. De naam kwam er na een avondje uit, omdat dat op een bierflesje stond. Wat ons favoriete biermerk is? Daarover zijn de meningen verdeeld. Het is een eeuwige discussie tussen Jupiler en Stella Artois”, lacht Lander.

Terug na korte pauze

Intussen verliet Ubbe de band en lasten ze een pauze in. “Vrijdagavond is ons eerste optreden sinds onze korte break van enkele maanden. Het wordt het eerste optreden van Ubbes opvolger Seppe Decapmaker. Hij is ook een Dikkebussenaar en we kennen hem onder meer via de plaatstelijke KSA. Intussen repeteren we elke dinsdagavond enkele uren in een repetitiekot in de buurt.” 10 Cent Stoatiegeld brengt een gevarieerd repertoire. “Het zijn Engelstalige covers in het rock- en punkgenre. We repeteerden enkele nieuwe nummers en in de toekomst zouden we ook graag Nederlandstalige covers brengen. Mijn favoriet? Whole Lotta Rosie van AC/DC: dan gaat het publiek uit hun dak.”

Bekend volk

Vrijdag speelt de band een thuismatch tijdens de openingsavond van Dikkebus Kermis, op het terrein van voormalig veevoedersbedrijf De Roo. “We verwachten veel bekend volk. Onze ouders proberen steeds aanwezig te zijn en er is ook een vaste vriendenbende die ons overal volgt. Jong en oud komt naar de optredens. Er zal een gezonde spanning aanwezig zijn, maar we kijken er naar uit. Later deze zomer volgen nog optredens in Poelkapelle en tijdens de Vogelwijkfeesten in Ieper”, geeft Lander nog mee.

Wil je een optreden van 10 Cent Stoatiegeld boeken? Contacteer hen dan via Messenger of Instagram.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier