Nostalgie op lenteconcert van KMW Sint-Cecilia Langemark

De muzikanten zijn al maanden stevig aan het repeteren in hun repetitielokaal in de vroegere jongensschool in Langemark. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Tijdens haar lenteconcert op zaterdag 11 mei neemt KMW Sint-Cecilia Langemark iedereen in Den Tap mee op een nostalgische trip naar de jaren 70, 80 en 90. Met een dertigtal muzikanten boert de harmonie goed, maar door voortaan te repeteren op zondagmorgen in plaats van vrijdagavond hoopt Sint-Cecilia afgehaakte oud-leden terug te lokken.

KMW Sint-Cecilia Langemark tovert op zaterdag 11 mei oc Den Tap om tot een sfeervolle concertzaal voor haar jaarlijkse lenteconcert. Dit jaar koos de werkgroep Concert van de fanfare voor het thema ‘Kjir eki were’.

“We spelen allemaal liedjes van in de jaren zeventig, tachtig en negentig”, vertelt Yorann Landerwyn, die in de werkgroep zit. “Daardoor gaan we ook het concert inkleden volgens die tijdsperiode. Den Tap zal mooi gedecoreerd zijn en ook op het podium en de tafeltjes zullen dingen staan die herinneringen oproepen aan de vorige eeuw.”

Vorig jaar mocht Sint-Cecilia 200 tot 250 toeschouwers verwelkomen op het lenteconcert. Een aantal waar ze nu ook weer op mikken. “Het concert begint om 20 uur en dan spelen we stukken tot aan de pauze”, zegt Marieke Soenen, die ook in de werkgroep Concert zit. “Dan kan iedereen even een drankje drinken aan de bar en een beetje bijpraten. Na de pauze is er eerst het optreden van de drumband en dan doet de harmonie weer voort met het tweede deel van het concert. Ook achteraf kun je nog een drankje drinken en wat kletsen.”

Stevig repeteren

De afgelopen weken en maanden werd er al stevig gerepeteerd in het lokaal in de vroegere jongensschool. “Na het lenteconcert veranderen we trouwens van repetitiemoment”, zegt ondervoorzitter Friede Landerwyn. “In plaats van de vrijdagavond gaan we nu repeteren op zondagmorgen. Dus oud-muzikanten die afgehaakt hebben omdat ze niet konden op vrijdagavond, zijn zeker welkom om zich opnieuw bij ons aan te sluiten en op zondagmorgen te repeteren van 10 tot 11 uur.”

Niet dat de harmonie, met meer dan 160 jaar op de teller een van de oudste verenigingen van de gemeente, zwaar in muzikantennood zit. “Er zullen toch 25 tot 30 muzikanten meedoen aan het lenteconcert, maar hoe meer leden hoe beter natuurlijk. Nieuwe leden of afgehaakte oud-leden ontvangen we nog altijd met open armen”, besluit Friede Landerwyn.

Kaarten voor het lenteconcert kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de muzikanten of via een mail naar st.-cecilia-langemark@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier