“Ik had het beloofd aan The Boss”: Marleen (62) laat handtekening van Bruce Springsteen op arm vereeuwigen als tattoo

Bruce Springsteen zette een tattoo op de arm van Marleen, een dag later was dat al een tattoo geworden. © gf
Wouter Vander Stricht

Marleen Dequidt (62) liet zopas haar eerste tattoo zetten… en het is meteen een heel speciale. De fan van Bruce Springsteen (74) was in Brussel de wereldster tegen het lijf gelopen. Ze hield er een handtekening op haar voorarm aan over. En die is nu vereeuwigd in een tattoo. “Ik had dat beloofd aan Bruce.” En dan te zeggen dat Marleen eigenlijk bang is van naalden. “Maar het viel mee”, zegt ze. Dinsdagavond is ze ook te gast op het concert dat Bruce Springsteen geeft op de wei van Werchter. “En normaal trekken we ook nog naar Wembley.”

In 1981 zag Marleen Dequidt Bruce Springsteen voor het eerst aan het werk. “Ik was meteen verkocht”, zegt ze. Maar omdat mijn toenmalige partner andere muzikale idolen had, duurde het een tijd voor ik hem terugzag. Sinds zes jaar is Marleen samen met Frank Dufour. “En eigenlijk is hij dé diehard fan. Hij volgt Bruce al van halfweg de jaren ‘80 en heeft hem ondertussen al meer dan 170 keer aan het werk gezien. Hij zit ook mee achter ‘Tramps of the Lowlands’, de fanclub van de lage landen. Corona gooide eerst nog wat roet in het eten, maar ondertussen zag ik hem ook al meerdere keren aan het werk. Zo zijn we hem op zijn vorige tournee gevolgd: we zagen hem drie keer in Dublin, twee keer in Barcelona, tweemaal in Parijs, in Dusseldorf, Amsterdam, Landgraaf… We waren in mei ook in Marseille, waar hij door stemproblemen niet kon optreden en hadden ook tickets voor Milaan.”

“Ik heb hem meteen gezegd dat de handtekening een tattoo zou worden, ook al heb ik een echte naaldenfobie”

Het meest recente concert dat Frank en Marleen bijwoonden was dat op 29 juni in Nijmegen. “En dat was zeer speciaal omdat het net Franks verjaardag was. Heel wat fans kwamen dat met ons meevieren.” Na Nijmegen stond uiteraard ook het optreden in Werchter op het programma. “Frank rijdt niet met de wagen en ik zag het niet zitten om terug te keren naar huis. We koppelden er enkele dagen Brussel aan.” En dat zal haar blijven heugen. “We hadden Bruce al zien wandelen, vergezeld van zijn zus en zijn bodyguard. Hij liep richting Grote Markt in Brussel en dachten wel dat hij via dezelfde weg zou terugkeren. En zo geschiedde, hij was blijkbaar een boek over René Margritte gaan kopen. Enkele fans klampten hem aan. Ik achtte het ook mijn moment en ben gaan aanschuiven. Maar ik stond ook letterlijk te trillen op mijn benen. Hij plaatste een handtekening op mijn arm en ik vertrouwde hem meteen toe dat ik die zou laten omzetten tot een tattoo. Ik had het beloofd aan The Boss, dus moest ik het wel doen. Ondanks mijn fobie voor naalden. Een spuitje laten zetten of een baxter, ik zie er tegenop. Maar het viel uiteindelijk mee qua pijn.”

“See you in Werchter”

Marleen had de nacht ervoor met de arm uit bed geslapen, om de handtekening zo intact mogelijk te houden. Wat ook aardig gelukt was. “De handtekening is inderdaad vrij groot uitgevallen, het neemt mijn hele onderarm in. En dit is voor het leven natuurlijk. Of hij ook iets gezegd heeft? See you in Werchter! En daar zullen wij hem vanavond zien”, lacht Marleen, die uit Ieper afkomstig is, maar 25 jaar in De Waaiberg in Gits werkte en ook lang in die gemeente woonde. Maar nu huist ze in Roeselare en reist ze met haar partner Europa rond om Bruce Springsteen te volgen. “We hebben ook tickets voor Wembley, maar het is nog niet zeker of we de trip naar Engeland zullen maken. Het is ook erg vermoeiend, we zijn allebei al zestigers.”

In Brussel liep het koppel ook Jake Clemons tegen het lijf. “Dat is de saxofonist van Bruce Springsteen. Frank kent hem al langer en leerde hem ooit België ontdekken. Het was een prettig weerzien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier