Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Singer-songwriter Fien Muylle wil van haar hobby haar job maken. © Kurt Desplenter Kurt Desplenter
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.

Fien Muylle (17) woont met haar ouders Brecht en Mieke en haar broer Yann in de Koolskampstraat in Lichtervelde. Fien studeerde dit schooljaar af als singer-songwriter in MUDA kunstsecundair in Evergem. “Ik heb net mijn zesde middelbaar beëindigd. Daarvoor zat ik in de kunsthumaniora in Brugge, waar ik woordkunst-drama volgde. Mijn hoofdinteresse toen was toneel, maar in het vierde middelbaar ontdekte ik dat ik liever muziek volgde.”

MissY SippY

Voor haar GIP in februari (geïntegreerde proef) schreef Fien twee nummers, genre indie-, poprock. “Mijn zangexamen in juni, waarbij ik twee covers zong, vond plaats in Missy Sippy, Blues & Roots Club in Gent. Het is een redelijk klein café, maar als je op het podium staat, dan lijkt het wel alsof er veel publiek bij elkaar zit”, lacht Fien. “Het was stressvol, maar eens op het podium viel er heel wat stress van mij af. Mijn songwriting examen was in café Bed in Gent.”

Junkyardpool

Samen met enkele studenten van het MUDA vormt Fien sinds drie maanden de band ‘Junkyjardpool’. “We brengen de iets heftigere rock en punk. De gitarist en de drummer jammen samen en maken de structuur, waarna ik er mijn visie op geef en de vocals en de teksten erbij maak. Momenteel traden we vooral op voor activiteiten van MUDA. Het wordt wat afwachten wat de overige bandleden volgend jaar studeren, maar we zouden er wel graag mee verder gaan en dan optredens regelen.”

Junkyardpool treedt op zaterdag 20 juli om 14.25 uur op tijdens de Gentse Feesten, op het Luisterplein. Op zondag 21 juli om 17 uur treedt Fien op in Bar Agnes, met akoestische gitaar en zang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier