DJ Bobalicious speelt zondag weer thuismatch op Festival Dranouter

Dj Bobalicious in actie tijdens Festival Dranouter. © gf
Anton Peene Reporter

Voor dj Bobalicious is de zomeragenda steeds goed gevuld. Een jaarlijkse passage op Festival Dranouter kan daarbij niet ontbreken. Zondagavond draait hij twee sets, eerst in Bar Rouge en vanaf 22 uur in de Palace. “Dranouter voelt als thuiskomen”, zegt dj Bobalicious.

Bob Bossaert (47) is afkomstig uit Brielen en woont nu in Ardooie. In 1999 stond hij voor het eerst op Festival Dranouter. “Het is zot dat we al 25 jaar verder zijn. Als 15-jarige was het destijds ook mijn eerste festival als bezoeker. De voorbije jaren heb ik als dj misschien één of twee edities gemist”, aldus Bob. “Mijn eerste keer in 1999 heeft veel deuren geopend. Er bestonden toen nog geen sociale media, dus de verdere boekingen kwamen meer via mond-tot-mondreclame. Voor ik het wist stond ik op alle grotere folkevenementen.”

Enkele jaren eerder zette Bob zijn eerste stappen als dj. “Ik ben er een beetje per toeval in gerold. Op een feestje met vrienden vroegen ze of ik wat cd’s wilde spelen en voor ik het wist was dj Bob geboren. Dat was mijn eerste dj-naam. In die tijd was folk nog hip en hot en waren er nog veel mogelijkheden. Maar de muziekscene evolueert en op een gegeven moment zocht ik naar een andere stijl. Onder de naam Bobalicious pak ik nu uit met alles wat onder de noemer tropical valt en vooruit gaat.”

Zes uur aan de knoppen

De voorbije weken kon je hem terugvinden op onder meer de Muzikale Donderdagen in Ieper en op verschillende podia van de Gentse Feesten. “Komend weekend doe ik op vrijdag Campo Solar, zaterdag een privé-evenement en volgen er op zondag 4 augustus twee sets op Dranouter. Van 19.30 tot 20.15 uur in Bar Rouge en vanaf 22 uur in de Palace. In de Bar Rouge zal het een stukje folkerfgoed zijn met vergeten folkklassiekers. Ik denk bijvoorbeeld aan Devil’s Away van Press Gang. De set in de Palace zal ook in een Dranouter-jasje gegoten worden. Ik zal als voorlaatste draaien, na mij komt Jeroen Delodder nog. Nu duurt een set twee uur, maar ik heb nog tijden geweten dat ik zes uur aan een stuk aan de knoppen stond.”

Bob hoopt ook in de toekomst nog naar Dranouter te mogen afzakken. “Het is altijd een beetje thuiskomen. Ik ken hier veel mensen en ben er steeds enkele uren op voorhand. Dan heb ik nog de tijd om iedereen te begroeten”, aldus Bob, die intussen nog bezig is met een nevenproject. “Dat heet Deep en omvat alles van wereldse klanken en world-trance, maar wel op een lager tempo: trager dan 120 beats per minuut.”

Info: volg Bobalicious op Facebook en Instagram.

Lees meer over: