De Tuinkabouters 10.0 staan op podium Plectrumfestival in Ichtegem

De Tuinkabouters stellen versie 10.0 voor. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De Tuinkabouters zijn ooit begonnen als een gelegenheidsgroepje met een aantal KSA-leiders en wisselden in de loop der jaren vaak van bezetting. Echt optreden hebben ze in het verleden nooit gedaan, maar wel heel wat opnames gemaakt.

In 2023 kwamen ze uit hun repetitiepaddenstoel voor een tribute aan de Ichtegemse muziekhelden uit de jaren 90 en 2000 tijdens de Tramstatiefeesten, en vorige vrijdag traden ze op in café Brouwershof. Volgende maand staan ze op het Plectrumfestival.

“Kom maar af naar ons repetitiekot”, klinkt het. “Het is gemakkelijk te vinden.” Zelfs zonder instructies is dat inderdaad een fluitje van een cent; de decibels tonen de weg.

Leeftijden

Het welkomstcomité bestaat uit vijf olijke kerels. En hoewel de samenstelling van de groep al vaak veranderde – “We zijn ondertussen waarschijnlijk aan versie 10.0.” –, blijken het toch nog steeds/opnieuw vijf voormalige KSA-leiders te zijn.

Op de vraag waarom ze nu toch besloten hebben in de openbaarheid komen, is het antwoord “Een try-out voor onze tournée in Zuidoost-Azië…”

Misschien een eenvoudigere vraag dan: hoe oud de heren zijn? Na een geschiedenisles over de leeftijd van kabouters komen we tot volgend compromis: Ben Mispelon (bas) 247; Jan Vandecasteele (gitaar) 243; David Van Moerkercke (zang) 247; Davy Mylle (drums) 235; Ives Deprez (gitaar) 149. De lezer mag dit naar eigen goeddunken interpreteren.

Plectrumfestival

Deze ludiek uitgedoste tuinkabouters spelen een mix van Nederlandstalige rock, metal en jazz. Het hele repertoire bestaat uit eigen werk, en bevat songs als Nat poesje, Folterkamer en De Glorie van God. Nummers met een hoek af, zeg maar.

De kans om hen in een fullhouse aan het werk te zien in café Brouwershof is verkeken, maar liefhebbers krijgen een herkansing op 6 juli. Dan openen De Tuinkabouters de tweede dag van het Plectrumfestival.

Wie De Tuinkabouters en vooral de avonturen van hun mascotte Kabouter Dendro wil volgen, kan terecht op de facebookpagina ‘De Tuinkabouters’.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier