Poperingse Aquarelclub pakt uit met tentoonstelling voor Atelier in Beeld

De Poperingse Aquarelclub pakt uit met een tentoonstelling in het kader van Atelier in Beeld. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De Poperingse Aquarelclub pakt op vrijdag 3 mei uit met een tentoonstelling in het kader van Atelier in Beeld. De tentoonstelling vindt plaats in de Gasthuiskapel. Ook op zaterdag 4 en zondag 5 mei kan je de tentoonstelling meepikken.

De Poperingse Aquarelclub telt 19 leden. “De club is tot stand gekomen door vier leerlingen – Patrick Vanhamme, Rudi Mahieu, Rony Van Hove en mezelf – van de Kunstacademie Poperinge. We trokken in 2015 naar Sint-Martens-Latem om aquarel schilderen te gaan volgen. Na vier jaar iedere zaterdag les te hebben gevolgd in Sint-Martens-Latem werd er door die vier leerlingen een aquarelclub opgericht in Poperinge. En met succes”, zegt voorzitter Robert Toussaint van de Poperingse aquarelclub.

“In september bestaan wij vijf jaar en Guy Gruwier is nog altijd onze leermeester. We hebben hem meegebracht uit Sint-Martens-Latem. Het is nu onze derde tentoonstelling, nu de tweede maal in de Gasthuiskapel en vorig jaar in ons lokaal De Speelvleugel. Tijdens de tentoonstelling van Atelier in Beeld kunnen de leden maximum vijf schilderijen tentoonstellen.”

Lessenreeks

Begin september 2024 gaat de aquarelclub voor het vijfde jaar op rij van start met een lessenreeks. “De Poperingse Aquarelclub organiseert jaarlijks 20 lessen onder leiding van Guy Gruwier op een zeer professionele wijze. In deze reeks leer je verschillende aquareltechnieken en kom je meer te weten over de verschillende verfsoorten. Door het gebruik van een beperkt aantal tubes (7), bouw je ervaring op bij het mengen van kleuren. Onze lesgever staat je persoonlijk bij met tips om je eigen creaties te verbeteren”, vertelt Robert.

De lessen gaan elke donderdag van 13.45 tot 17 uur door in De Speelvleugel, Doornstraat, 27 in Poperinge. “Je kan je ook inschrijven voor een workshop aquarelleren. Dit omvat acht lessen bij Guy Gruwier voor de prijs van 80 euro. Naast de lessen bij Guy Gruwier komen wij als club bijeen voor een reeks ‘Vrij Schilderen’. Dit gaat door in De Speelvleugel. We nodigen je hiervoor graag uit om bij ons te komen schilderen met acryl- of aquarelverf. Zowel beginnende schilders als gevorderden zijn van harte welkom.” De tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 3 mei van 18 tot 22 uur in de Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 3 in Poperinge en op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 18 tot 22 uur. (LBR)

Info: poperingse.aquarelclub@telenet.be, 0478 91 69 00, https://rohardus.com/poperingse-aquarelclub/ of de Facebookpagina Poperingse Aquarelclub

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier