Expo Djoels met graffitikunst

Met de expo wil Djoels niet alleen haar werk tonen, ze wil de bezoeker ook een blik gunnen op haar leven en werken. (foto Jan)
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei stelt graffitikunstenaar Djoels het resultaat van al haar kunnen tentoon in Egem. Met de expo Hello, my name is Djoels wil ze de bezoekers een blik gunnen op haar manier van werken en het verhaal van haar leven vertellen.

“Met om en bij de 1.500 bezoekers was de expo die ik vorig jaar samen met Gesman heb georganiseerd meer dan een succes”, vertelt Djoels (32). “De beslissing om een nieuwe expo te organiseren was dus snel genomen. Door tijdsgebrek en omdat hij heel wat werken verkocht heeft, had Gesman niet voldoende materiaal en dus besloot ik om deze keer alleen te exposeren. Ik wilde er wel iets speciaal van maken. Ik wil niet alleen mijn werken tonen, maar ook het verhaal van mijn leven en werken aan de bezoekers tonen.”

“De tentoonstelling kreeg dan ook de titel Hello, my name is Djoels mee. Het schilderen, de graffiti, het tatoeëren, mijn tv-avonturen: alles zal aan bod komen. Ik vertel ook letterlijk mijn verhaal, want ik heb een unieke Djoels-krant geschreven, die op 500 exemplaren zal gemaakt worden en dus een collector’s item zal zijn. Hierbij aansluitend heb ik een street art route uitgewerkt met 27 muren, van hier tot in Ronse. Het feit dat de expo in een door mij volledig beschilderde loods doorgaat maakt het uiteraard nog persoonlijker.”

Ieders budget

“Ik wil met de expo een omgeving creëren waar mensen tot rust kunnen komen, waar ze de schoonheid van de eenvoud in het leven kunnen beleven. Dit kan onder andere in een kleine bioscoop die ik inricht met foto’s en filmpjes over hoe ik kijk naar de wereld. Daarnaast wil ik kunst voor iedereen bereikbaar maken door werken aan te bieden voor ieders budget. Er zullen niet alleen olieverfschilderijen op canvas te zien en te koop zijn, maar ook heel wat prints.” (JG)

De expo vindt plaats in de loods in de Drogenbroodstraat 18 in Egem. Op donderdag 9 mei gaat van 18 tot 23 uur de vernissage door. Op 10, 11 en 12 mei is de tentoonstelling telkens open van 10 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier