Pierre Gryp brengt met ‘Code of Life’ eerste kortfilm uit

We zien v.l.n.r. cameraman Matthias De Roy, hoofdrolspeler Klaas Duyck, Pierre Gryp en monteur Jorrit Eggermont. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op 2 oktober gaat de kortfilm ‘Code of Life’ van Desselgemnaar Pierre Gryp in première in CC De Schakel in Waregem.

Pierre Gryp (26) studeerde vorige zomer, na een stage bij productiehuis Geronimo Antwerpen, af als journalist aan Howest in Kortrijk. Een jaar later heeft hij met de kortfilm ‘Code of Life’ al zijn eerste fictieproject ingeblikt. Met Thuis-acteur Klaas Duyck en acteur Piet De Praitere (bekend van onder andere ‘Bevergem’, ‘Chantal’, ‘Juliet’ en ‘Onder Vuur’) strikte Pierre meteen ook twee toppers.

“Zonder een team die achter mijn project stond, zou dit nooit mogelijk geweest zijn”, glundert Pierre. “Naast Klaas en Piet kon ik gelukkig ook rekenen op Jorrit Eggermont, die instond voor de montage. Een huzarenstukje waar ik mij zelf eerst aan wou wagen, maar dat ik wijselijk aan Jorrit doorspeelde. Ik geraakte er zelf niet aan uit (lacht). Dat we hier in juli nu staan met een kortfilm die zo goed als af is, is ook te danken aan cameraman Matthias De Roy. Hij was de rots in de branding die dit project van a tot z heeft gesteund. Dit team werkte op locatie tot in de late uurtjes aan deze post-productie. Ook mijn Hollandse vriend Douwe Boerma was in de beginfase zeer actief betrokken.”

“We kijken dan ook reikhalzend uit naar 2 oktober, wanneer ‘Code Of Life’ in CC De Schakel in première gaat. Dit project aan het grote publiek laten zien zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van Veerle Hollants, programmator film in CC De Schakel. Ze regelde zowat alles, wat zeker niet evident is. Ik ben haar enorm dankbaar. Vrienden en familie zullen als eerste getuige zijn van ons werk. Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn over hoe alles is gegaan. Ik kon samenwerken met de mensen die ik wilde en het resultaat mag er zeker zijn”, aldus Pierre.

Tickets en info kan je vinden op https://www.ccdeschakel.be/

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier