“Zetelrock in Kortemark wordt tweedaags festival”

De medewerkers van jeugdhuis De Fauteuil maken van Zetelrock editie 2024 een tweedaags evenement vol muziek en optredens. © JD
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Voor de derde keer op rij organiseert jeugdhuis De Fauteuil in Kortemark Zetelrock. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei maken ze er zelfs een heuse tweedaagse vol muziek van. Zetelrock verhuist ook naar een nieuwe locatie en wordt in een nieuw jasje gestoken.

“Zetelrock is aan de derde editie toe en dat konden we niet zomaar laten voorbijgaan”, vertelt Jaron Vermaercke (23), voorzitter van het jeugdhuis. Zetelrock duurt vanaf nu twee dagen en we zorgden voor heel wat actie om dat weekend te vullen.”

“We starten op vrijdagavond 17 mei met een uitbundige openluchtfuif, waarbij heel wat bekend DJ-talent zal plaatsnemen achter de draaitafel. Om 21 uur start DJ Bouché, gevolgd door DJ Jellousy. Om middernacht is het de beurt aan Discobaar Sarzebuuze en tussen 1.30 uur en 3 uur speelt Cyrix de muzikale pannen van het dak.

“We hopen heel wat jongeren over de vloer te krijgen, maar eigenlijk is iedereen die jong van geest is, welkom. Op zaterdag 18 mei organiseren we een echte rockdag, waarbij in de namiddag al de eerste optredens starten.”

Groene zone

“Om 15 uur treden The McCurdy Brothers uit Groot-Brittannië op. Ooit begonnen ze als straatmuzikanten, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een formidabele rockabilly-bluesmachine. Ze spelen op zelfgemaakte instrumenten en zijn beïnvloed door Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, BB King en Muddy Waters. Daarna is het de beurt aan Liquid Molly en This Generation. Afsluiten doen we met de fantastische tributebands We Sir en Coldayplay.”

“Voor de eerste keer organiseren we Zetelrock op de groene zone naast het derde plein van SVD Kortemark. Zo willen we meer de focus leggen op gezelligheid in een natuurlijke omgeving.”

“Tickets zijn te verkrijgen via onze Facebookpagina. Op zaterdag is er voor iedereen tot 16 jaar gratis toegang. Boer Geri Haerynckx uit Koekelare heeft alvast heel wat zon voorspeld. Tickets voor de vrijdag kosten 7 euro en voor de zaterdag 10 euro, terwijl je voor een weekendticket 15 euro betaalt”, besluit Jaron.

Meer ticketinfo via shop.stamhoofd.be/zetelrock-2024

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier