Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Tuinhier-voorzitter Geert Taveirne organiseert op 6 juli in samenwerking met de gemeente de tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’. © Foto Coghe
Redactie KW

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.

Tuinhier Ichtegem organiseert in samenwerking met de gemeente de tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’. Uiteraard zullen er meerdere standen zijn waar de Tuinhier-leden hun zelfgekweekte planten te koop aanbieden, maar ook Natuurpunt zal aanwezig zijn met creatieve workshops voor kinderen en zowel de Kerkuilenvereniging als de imkervereniging zullen een infostand opzetten.

Inspanningen

Tuinhier-voorzitter Geert Taveirne (58) vindt het belangrijk dat mensen inzien dat een tuin veel minder werk vraagt dan sommigen denken, en dat je ook zonder al te veel inspanningen een hele mooie tuin kan creëren waar je dan ook echt van kan genieten.

Geert: “Zelf heb ik een tuin van 1.600m², maar ik ben daar zeker de slaaf niet van. Ik laat de natuur meestal haar gang gaan en zo kan ik het hele jaar door genieten van een steeds wisselend kleurenpalet zonder dat ik uren moet spenderen aan ‘onderhoud’. Achterin de tuin is er nog een stukje ‘bos’ waar ik een aantal nestkastjes opgehangen heb. Daar heb ik onder andere een familie met vier torenvalkjes als vaste gasten.”

Op de beurs wordt er vooral veel aandacht besteed aan bijen. Via een PowerPoint-presentatie zullen kinderen én volwassenen meer inzicht kunnen krijgen in leven en werken van deze ijverige zoemers. Verder start er om 10.30 uur en 14 uur een workshop voor kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar. Zij kunnen dan onder begeleiding van Geert Taveirne een bijenhotel maken. Wie hiervoor interesse heeft kan nog steeds inschrijven via info@tuinhier-ichtegem.be. Doorlopend kan je trouwens ook je kans wagen om een bijenhotel te winnen (ter waarde van 300 euro).

(ED)

De tuinbeurs vindt plaats op 6 juli in LDC De Ster, Engelstraat 54, Ichtegem, van 10 tot 17 uur. Wie meer wil weten over de werking van Tuinhier kan terecht op de website www.tuinhier-Ichtegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier