Spektakel met 94 dansers inde wondere wereld van Disney

Nathalie en Severine Lotoi met enkele jonge dansers die nu al geen blijf weten met hun enthousiasme. (foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wie dit weekend op zoek is naar een muzikale toets, kan daarvoor terecht in CC De Steiger. De danseressen van dansschool Love 2 Dance Menen pakken dan uit met een wervelend spektakel. Het thema van dit jaar brengt bezoekers tot in de wondere wereld van Disney.

Wie een beetje thuis is in de wereld van het dansen, kent ongetwijfeld Love 2 Dance Menen. Al meer dan twee decennia levert de school een uitlaatklep voor danstalent of liefhebbers van de betere pasjes. “Vroeger ging de school door het leven als For Jean’s, en die werd 24 jaar geleden opgericht. Pas in een later stadium werd het dan Love 2 Dance Menen.”

Nathalie (53) en Severine (47) Lotoi vormen, samen met Marine, de motor van de dansbrigade. “Ons dansspektakel is een samenvatting van alles wat we in het voorbije jaar hebben geleerd. Onze leerlingen kunnen aan vrienden en familie tonen wat ze in hun mars hebben, de toeschouwers worden dan weer op sleeptouw genomen in een sprookjesachtige wereld. Dit jaar kozen we voor het thema Disney, en we hebben echt alles uit de kast gehaald. Zo werd er keihard gewerkt aan unieke, op maat gemaakte kostuums waarmee iedereen op het podium zal verschijnen. In totaal nemen 94 dansers deel aan de show. De kleinsten zijn amper vier jaar, maar nu al enorm gemotiveerd. En dan gaat het zo door, tot aan de volwassenen.”

K-Pop

Naar stijl toe koos het trio voor een mengelmoes van clipdance en K-Pop. “Dat laatste is trouwens uniek. Er zijn maar een handvol scholen waar je die stijl kan aanleren. In de ruime regio zijn we zelfs de enige plaats. Het een stijl die werd ontwikkeld samen met de Koreaanse popmuziek, en ook hier jaar na jaar aan populariteit wint.”

De show vindt plaats op zaterdag 15 juni en begint om 18 uur. Er zijn nog een handvol tickets te verkrijgen. In voorverkoop betaal je hiervoor 16 euro, aan het loket van CC De Steiger wordt het 20 euro.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de dansschool.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier