Op 8 en 9 juni Jubileumeditie van de Dolle Dagen in Gistel: “Shopping en leuke animatie”

Organisatoren Jeroen Lernout,Thomas Janssens, Philip Streulens en Geert Cappelle. (foto PM) © PETER MAENHOUDT
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Het stadscentrum van Gistel zal in het weekend van 8 en 9 juni weer goed vol lopen voor de Dolle Dagen. Meer dan 46 handelaars tekenen present om het lokale handelsapparaat op de kaart te zetten.

De Dolle Dagen staat, samen met de Godelieveprocessie, al vele jaren te boek als het grootste evenement van Gistel. Een beetje het officieuze startschot van de zomer. Wie de voorbije decennia onder een steen leefde: de Dolle Dagen staat voor een braderie, straatanimatie, kermis, optredens en terrasjes in het stadscentrum.

Bekende formule

“We zijn toe aan de dertigste editie en vieren dus een jubileum”, zegt Jeroen Lernout, die samen met Philip Streulens, Geert Cappelle en Thomas Janssens de organiserende vzw vormt. “We behouden onze bekende formule. Zo ligt de focus op de braderie met alle handelaars die deelnemen met acties, koopjes of/en opendeur. Ook handelszaken die niet in het stadscentrum gelegen zijn en marktkramers tekenen present. We pakken ook uit met een ‘street band’, springkastelen, volksspelen en de bekende kermis. Kortom: gezelligheid, shopping en animatie.”

Ook opnieuw van de partij is Melinda FM met hun liveradio. De muziek wordt gelivestreamd in de centrumstraten. En wie muziek zegt, weet dat er zoals steeds weer een resem optredens op de planning staan. “Daarbij staan mooie namen en enkele lokale dj’s”, weet Lernout. Op zaterdag komen Xzent (17.30 uur), The Cave (20.30 uur), Sugar Benji en dj Hans (22 uur), en op zondag Ziva (17 uur), Wim Leys (17.45 uur), Lindsay (18.30 uur), Def Dames Dope (19.15 uur), Dean (20 uur), The Soulbrothers (21.30 uur) en dj Gilly (23 uur).

Meer deelnemers

“De Dolle Dagen blijft het grootste evenement van Gistel, zeker qua logistiek komt er heel wat bij kijken. Dit jaar hebben we een ander type podium, namelijk een opblaasbare constructie. En we zorgen voor extra sfeer, onder meer met guirlandes (lichtslingers, red.), en zorgen voor een betere positie van de bar zodat er een goed zicht is op het podium. We noteren toch meer deelnemende handelszaken met naast de lokale ondernemers ook enkele externe marktkramers. De Dolle dagen blijft een gratis event dankzij de deelname van de handelaars, sponsors en steun van de stad Gistel”, besluit Jeroen Lernout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier