Magische muziek en onvergetelijke optredens op de tweede dag van het Beach Festival in Nieuwpoort

Met de betoverende stem van Vanessa Amorosi, bracht Dave Stewart een nostalgische set die het publiek deed meevoeren op een muzikale reis door de tijd. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Ook op dag twee van het Beach Festival had de organisatie weer een indrukwekkend programma samengesteld, met onder andere Oscar and the Wolf, Keane, Dave Stewart van de Eurythmics en Loreen, de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2023. Het was opnieuw een prachtige zomerse dag, ideaal om van de muziek en het zonnetje te genieten.

De dag begon met een melodieuze opening door Attention Attention, een groep getalenteerde lokale muzikanten uit Nieuwpoort en Koksijde. Hun optreden met zorgvuldig verzorgde zang zette meteen de toon voor de rest van de dag.

Daarna volgde de Leuvense singer-songwriter Jokke, die met zijn intieme en emotionele nummers het publiek wist te raken. Ondanks enkele chaotische momenten was zijn optreden een frisse en levendige toevoeging aan het festival.

De sfeer veranderde toen Loreen, de Zweedse zangeres van Marokkaans-Berberse afkomst, het podium betrad. Wereldwijd bekend door haar winnende Eurovisiesongfestival-hit ‘Euphoria’ uit 2012. Hoewel sommige nummers als repetitief werden ervaren, sloot ze sterk af met haar hit ‘Tattoo’, die het publiek toch nog in vervoering bracht.

Kippenvelmomenten

Een bijzonder hoogtepunt van de dag was de show van Dave Stewart, medeoprichter van de legendarische band Eurythmics. Voor het eerst in meer dan twintig jaar kregen fans de kans om een volledige show met Eurythmics-klassiekers bij te wonen. Hoewel zijn ex-geliefde Annie Lennox ontbrak, werd Stewart bijgestaan door een volledige vrouwelijke live band die de iconische nummers nieuw leven inblies. Met de betoverende stem van Vanessa Amorosi, bracht Stewart een nostalgische set die het publiek deed meevoeren op een muzikale reis door de tijd. Klassiekers zoals ‘Sweet Dreams (Are Made of This)’ zorgden voor kippenvelmomenten en massaal meezingen.

Toen de avond viel, kwam Keane het podium op. De Britse alternatieve rockband, opgericht in Battle, East Sussex in 1995, bracht met hun melodieuze pianogedreven geluid een warme en sfeervolle dimensie aan het festival. Hun bekende hits, zoals ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Everybody’s Changing’, werden door het publiek luidkeels meegezongen.

Knallende afsluiter

De dag werd afgesloten door Oscar and the Wolf. Met een visueel spektakel van lasers, stoom en confetti zorgde Max Colombie voor een knallende afsluiting. Zijn mix van elektropop, indie en R&B bracht de festivalgangers in beweging en maakte van de dag een onvergetelijke ervaring.

Vandaag, zondag 21 juli, vindt de laatste dag van het Beach Festival plaats, met een programma vol Belgische artiesten, waaronder Les Truttes, Olivia, Maksim, Natalia, Metejoor en Clouseau, die hun veertigjarig bestaan vieren.

Voor meer informatie en tickets, bezoek www.beachfestival.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier