Gezellige drukte op Zoetemarkt in Kemmel: “300 taarten op amper enkele uren uitverkocht”

Bakker Philip Soens met de Gaperstaart 2.0. © EF
Redactie KW

Traditioneel vindt op pinkstermaandag de Zoetemarkt plaats in Kemmel. Het evenement was dit jaar al aan zijn 42ste editie toe. Vanaf 11 uur in de voormiddag was het al zoeken naar een parkeerplekje.

Op de Zoetemarkt kon je proeven van de echte Geytetaart uit Hooglede of de typische Kreketaart uit Kortemark, de Geraardsbergse mattentaarten of een lekkere pannenkoek van Dries.

Van over de grens kwamen de Fransen hun nougat voorstellen en kon je lekkere versgebakken wafeltjes proeven.

Kemmelse Gaperstaart

Ook de Kemmelse Gaperstaart, ooit een creatie van Paul Vandermarliere, kon je er proeven. Die werd door oud-bakker Philip Soens, ook inwoner van Kemmel, geüpdatet. Hij creëerde een Gaperstaart 2.0.

Philip was bakker in Zulte en Koksijde en geeft nu les aan het MSKA in Roeselare. Reeds meerdere jaren heeft hij een tweede verblijf in Kemmel en sedert een viertal jaren maakt hij ook deel uit van het Zoetemarktcomité. Voor de nieuwe versie van de taart werkte hij onder andere met lokale producten: bloem van de Lijstermolen en honing uit Heuvelland. In plaats van bladerdeeg werkte hij met zanddeeg en kwam zo tot een prima gebak. Binnen enkele uren waren de meer dan driehonderd taarten verkocht. (EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier