Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

Tom Brackx, Luc Audoore en Joren Vermeulen van de werkgroep zijn er klaar voor. Kobe Houdendycke, Jens Vandorpe, Jannes Benoit en Ronald Supply ontbreken op de foto. © HV
Redactie KW

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.

“Om de twee jaar willen we onze deuren openzetten. We nodigen de buren uit om eens te komen kijken naar waarmee we hier bezig zijn en zorgen toch telkens voor een gevarieerd programma. Vorig jaar mochten we meer dan 6.000 bezoekers verwelkomen”, zegt de voorzitter van de vzw Vliegveld Moorsele.

“Blikvangers dit jaar zijn onder andere de Spitfire Mk. XVIe. Dat is een authentiek toestel dat in 1940 werd gebruikt bij de Slag om Engeland – alle onderdelen zijn nog origineel.”

“De Curtis P-40 Warhawk is een Amerikaans jachtvliegtuig dat werd ingezet in de Tweede Wereldoorlog. Bij de aanval op Pearl Harbor, in 1941, konden drie van die toestellen nog opstijgen en het gevecht aangaan met de Japanse bommenwerpers – de scène in de film Pearl Harbor is bekend.”

Red Devils Accro Team

“Een uniek moment wordt het luchtdefilé van historische vliegtuigen. Er komt zelf een Tipsy-vliegtuig, ontworpen door de Belg Ernest Tips, een van de drie nog vliegwaardige op de wereld.”

Naast de historische vliegtuigen tekenen ook heel wat hedendaagse toestellen present. Op de Fly-In komen de clubs hun toestellen presenteren. Vorige keer kwamen er zelfs van over het Kanaal. Vanaf 14 uur zijn er acrobatische vliegdemonstraties, met als top of the bill het Red Devils Accro Team en de NH90, de opvolger van de befaamde helikopter Sea King. Zij verzorgen een search and rescue-demonstratie, Windkracht 10 waardig.”

Praktische info

Wie met de auto komt, parkeert aan Het Zilveren Spoor in de Overheulestraat 235. Parking kost 5 euro, ten voordele van de jeugdbeweging +13 in Gullegem. Pasmunt graag.

De organisatie vraagt zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Voor hen is de ingang ook langs de Ledegemstraat. De Opendeur/Fly-In start op beide dagen om 11 uur en eindigt om 18 uur. Vliegdemonstraties starten om 13.30 uur. Er zijn diverse drank- en eetstandjes.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier