Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Foto: Marc Puype, Bert Pattyn, Wesley Roelstraete en Fre Gernaey. (foto AVH)
Redactie KW

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.

Cycling Team Toeristiek zag een aantal jaar geleden het levenslicht onder initiatief van een aantal bevriende wielerliefhebbers. “Wij rijden op andere momenten dan de andere clubs, omdat we niet met hen willen concurreren. Wij vormen een community zonder verplichtingen, iedereen is welkom”, legt Fre Gernaey uit. Ook zij merkten de hype rond gravelfietsen op en nemen daarom het initiatief om een heus evenement op poten te zetten.

Ondergrond

“Ik hoorde in een podcast dat er in West-Vlaanderen niet echt wegen zijn om op te gravelen, omdat de ondergrond anders is. Toen kreeg ik het idee om zo’n evenement te organiseren. Wij willen bewijzen dat het wel kan in onze prachtige provincie. De route van de Waffle Ride gaat door Bulskampveld, Beverhoutsveld, Drongengoedbos en Ryckevelde”, klinkt het.

Het begrip ‘Waffle Ride’ komt over uit de Verenigde Staten. “Daar is de Waffle Ride een regelmatigheidscriterium van verschillende wedstrijden. De deelnemers krijgen nadien een Belgische wafel. Het lijkt ons leuk om dat concept hier te introduceren. Het concept lijkt aan te slaan, want deelnemers komen vanuit Limburg tot hier om mee te doen.”

Vanaf 7 uur kunnen liefhebbers het parcours beginnen fietsen. “Dat is zeer vrijblijvend en er zijn verschillende lussen. Iedereen werkt die op zijn eigen tempo af en kan verschillende lussen combineren. Gravelen is veel meer dan fietsen op onverharde wegen. Er zal heerlijke koffie van een authentieke branderij zijn, we zorgen natuurlijk voor wafels, een biertje en je kan de etappe van de Tour De France live volgen. Bovendien neemt de Orde van de Gravelsnor er live een podcast op.”

Het aantal deelnemers is beperkt tot 250. “We verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. Beleving staat centraal.”

(AVH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier