Drie dagen ambiance op jubilerende Meifeesten

Het Feestcomite is klaar voor drie dagen Meifeesten. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Dit weekend gaan opnieuw de Meifeesten door op de Kappaertwijk in Zwevegem. De Meifeesten zijn aan hun 50ste editie toe en zijn de grootste wijkfeesten van de gemeente. Nu viert men drie dagen feest, de viering rond het jubileum zelf is voor in juli voorzien.

Het feestweekend begint traditioneel met het seniorenfeest deze vrijdagnamiddag. Het duo ‘Wir Zwei’ brengt er een gevarieerde namiddag.

Op zaterdag 4 mei start om 15 uur de 47ste Kappaertprijs, een wielerwedstrijd voor junioren. “We verwachten dat rond 17.30 uur de winnaar over de meet zal rijden. Tussendoor kan men in het OC Kappaert terecht in ‘Kaffee Kappaert’ voor een gezellige babbel bij een lekker drankje”, geeft voorzitter Filip Planckaert ons mee.

Vanaf 20.30 uur brengen de MG’s Brothers er de sfeer in. “We hadden jarenlang de travestietenshow ‘Les Folles de Gand’ op de affiche staan, wat steeds succes had, maar wilden nu toch wat veranderingen ook al om ons jubileum te vieren. The MG’s Brothers, versterkt met gitarist Blue Jerry, brengen ons covers van bekende artiesten uit de jaren ‘60 tot ’90. Alle genres komen aan bod, de ideale basis dus om uit de bol te gaan”, lacht de voorzitter.

Kappaert Kaffee

Vanaf dit jaar gaat de braderie en brocantemarkt door op zondag en dit van 8 tot 18 uur. “Een klassieker op onze feesten is de huldiging van de huwelijksjubilarissen en de verdienstelijke personen van de wijk tijdens ons aperitiefconcert. Dit jaar met het jeugdorkest van de Kon. Muziekvereniging De Ware Vrienden. Daarna serveren we het Kappaertmenu, waar men wel vooraf diende in te schrijven, en bieden we iedereen een glaasje bubbels aan. Ook al in het kader van ons jubileum.”, weet Filip Planckaert.

Zondagnamiddag is er opnieuw Kappaert Kaffee en kunnen de kinderen zich laten schminken. Tussen 15 en 17 uur is er kinderdisco voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. (Geert Vanhessche)

Men sluit de 50ste Meifeesten zondagavond af met Studio Pink Panther die iedereen nog een laatste keer op de dansvloer wil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier