Derde editie Od’us brengt festivalsfeer naar Dentergem

(foto vadu) © Regional
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het festival Od’Us is op zaterdag 22 juni aan een nieuwe editie toe. Een groep vrienden organiseert er opnieuw een dag vol muziek, kunst en creativiteit.

“We misten als jonge gasten zelf dit soort evenementen in de buurt, dus hebben we maar het heft in eigen handen genomen”, vertelt Briek De Munck, die het evenement samen met Reinout Van Dorpe, Blixa Declerck, Timon Craeynest, Omer Vandriessche, Iben Callewaert en Thomas Kindt organiseert. “We vieren dit jaar onze derde verjaardag en we mikken op net dat tikkeltje groter en beter. Onze internationale line-up werd samengesteld met een scala aan hiphop- en house-artiesten die tot in de vroege uurtjes het beste van zichzelf zullen geven.”

Voor de hiphopliefhebbers zijn er optredens van LeBlanc (Brussel), Low G (Kortrijk), ZLDR (Menen), Gewoon Smetn (Dentergem) en The Bioneers (Gent), terwijl fans van elektronische muziek kunnen genieten van sets van Red D b2b San Soda (Gent), Zouzibabe (Brussel), LUXE (Londen), Walt (Deinze), dj D-Fault (Oudenaarde) en BRK (Deinze). “Naar goede gewoonte combineren we opnieuw opkomend talent met gevestigde waarden”, zegt Briek. “Onze mainstage wordt ingekleed door Blauwdruk, een Gentse organisatie die visuals combineert met muziek om voor een unieke ervaring te zorgen. Daarvoor schakelen ze enkele vj’s in.”

Kunst en creativiteit

“Voor de liefhebbers van dub en reggae hebben we onze dub corner, waar Dreadical Warriors Soundsystem je meeneemt op een sonische reis met hun zelfgemaakte geluidssysteem.” Naast muziek maakt Od’us ook ruimte voor andere soorten kunst en creativiteit. “Onze kunstexpositie biedt lokale talenten de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen en te delen met het publiek”, vervolgt Briek. “Bovendien organiseren we workshops graffiti, lindyhop en calisthenics waar bezoekers hun energie en creativiteit in kwijt kunnen.”

Ook de foodies hebben voldoende keuze. “Er zijn verschillende foodtrucks waar burgers, taco’s, koffie of gebak te verkrijgen zijn. Natuurlijk zijn er ook veggie en vegan opties. Tickets voor Od’us in openlucht zijn nu beschikbaar via onze website. We zitten momenteel aan de laatste ticketwave. We houden het gezellig en intiem, waardoor we op weg zijn naar een uitverkochte editie. Snel zijn is de boodschap.” Od’Us vindt plaats in de Dentergemstraat 22, van 13 tot 3 uur.

Info: www.oduscollective.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier