Deken Hans Vandewalle kijkt uit naar Zotte Maandag: “ik ben er gereed voor”

Deken Hans Vandewalle, zijn vrouw Hilde en hun gezin zijn klaar voor twee spetterende kermisweken. (JG)
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Op vrijdagavond 21 juni werd het programma van de Pittemse Sint-Godelievekermis, met Zotte Maandag als absoluut hoogtepunt, officieel voorgesteld. Het worden weer twee goed gevulde weken, waar deken Hans Vandewalle en zijn gezin alvast naar uitkijken.

Op zaterdag 6 juli gaan met de officiële opening van de kermis weer twee dolle weken van start in Pittem. Voor de praktische organisatie tekent het Zotte Maandagcomité present, dat dit jaar versterkt werd met enkele nieuwe gezichten en letterlijk in een nieuw jasje werd werd gestoken. Binnen dit comité hebben de Sint-Elooisgilde, de gemeente en het vroegere comité de krachten gebundeld om alles nog vlotter te laten verlopen.

Programma

Het programma wordt op zaterdagnamiddag 6 juli sportief geopend met de Duatlon rond de sportsite in de Egemstraat. ’s Avonds opent – na de prijsuitreiking van de kleur- en tekenwedstrijd – de kermis officieel. Op zondag 7 juli komen de muziekliefhebbers aan hun trekken tijdens het aperitiefconcert van de fanfare, onder leiding van kersvers dirigent Stefaan Vandenbroucke. De fiets- en smulfanaten mogen dan weer hun hart ophalen tijdens de Zotte Sneukeltocht.

De traditionele kinderstoet op de 44e Dag van het Kind gaat op maandag 8 juli door. In een bonte stoet zullen weer heel wat kinderen de toeschouwers een voorproefje geven van wat er hen een week later te wachten staat. Op zaterdag 13 juli wordt voor de vierde maal een Zotte Keirl en Zotte Treze verkozen. De dag erna, op zondag 14 juli staat Pittem weer in het teken van Vlaamse artiesten tijdens het Vlaams Muziekfeest. Met onder andere Jo Vally, Luc Steeno, Laura Lynn en Sergio komen alvast heel wat bekende namen langs.

Jaarlijks hoogtepunt

De kers op de taart wordt ook dit jaar Zotte Maandag op 15 juli, waarop naar hartenlust kan gegeten en gedronken worden en waarbij de feeststoet spektakel belooft. Zo zal opnieuw het leven van de deken en de actualiteit op de korrel genomen worden. De deken zelf Hans Vandewalle vatte het kort en bondig samen: “Ik ben er gereed voor!” Ook zijn vrouw Hilde en hun kinderen zijn er klaar voor om zich, samen met gastvedette Wim Willaert, te laten onderdompelen in een dag vol verrassingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier