Deelfabriek zet zomer in met vier dagen festival

Al 2.400 mensen namen deel aan de rondleidingen die in de eerste openingsmaanden georganiseerd werden en er is nog steeds veel interesse © Isenoud Brouw
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Tijdens het vierdaagse Deelfabriekfestival, van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni, kunnen bezoekers de Deelfabriek op een sfeervolle manier ontdekken met onder meer verschillende sport- en spelactiviteiten in de Speelfabriek, workshops en een barbecue verzorgd door VORK. Er worden ook rondleidingen georganiseerd om de werking en het gebouw van de Deelfabriek te leren kennen.

Sinds oktober 2023 is de Deelfabriek gevestigd in de Rijkswachtstraat. “Het valt op dat mensen, zowel buurtbewoners als mensen uit de stad en deelgemeenten, vlot hun weg vinden naar de nieuwe locatie in de Rijkswachtstraat. In de eerste werkingsperiode – negen maand open – zien we al meer dan 15.000 bezoekers passeren. De doelstelling om jaarlijks 25.000 bezoekers te lokken zit zo voor op schema”, aldus Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang.

Festivalprogramma

Het vierdaags festival gaat van start met de Speelfabriek op woensdag 19 juni van 13.30 tot 16.30 uur. Gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar kunnen proeven van verschillende sport- en spelactiviteiten. Heeft iemand de microbe te pakken, dan wordt er via het Vrijetijdspunt samen bekeken welk aanbod of welke organisatie het best past bij de interesse van de kinderen.

Op donderdag wordt de Deelfabriek van 10 tot 11 uur omgetoverd tot een waterparadijs voor de jongsten. Gezinnen met kinderen tot en met 3 jaar trekken hun zwemkledij aan voor verschillende waterspelen: eendjes vissen, een watercircuit met bootjes, emmers, teiltjes en gieters om elkaar nat te maken.

Tijdens de opendeurdag op vrijdag 21 juni kan je van 17 tot 22 uur een rondleiding volgen. Voor wie blijft rondhangen of de Deelfabriek wil beleven zonder rondleiding is er een barbecue, verzorgd door VORK, en zomerse muziek door DJ Ninette.

Het festival sluit af met een hele dag workshops: maak een eigen tapasplank uit houtoverschotten, stel je eigen dagcrème samen, of ontwerp je eigen kledij. Voor het hele gezin is er een poppenkastvoorstelling, met een schilderworkshop achteraf. En wie kleine elektronica, IT-apparaten, fietsen of textiel heeft die wachten om gerepareerd te worden, kan terecht in het Repair Café.

Alle info en inschrijving voor rondleidingen: www.kortrijk.be/deelfabriek.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier