Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Tot en met 14 juli valt er haast dagelijks iets te beleven op het evenementenplein. © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.

Meer dan twintig verenigingen grepen de unieke kans om het evenementenplein gratis af te huren. Door er een activiteit of evenement voor het grote publiek te organiseren, kunnen verenigingen hun werking in de kijker zetten maar ook nieuwe leden aantrekken. De georganiseerde activiteiten zijn niet voorbehouden voor hun eigen leden, maar toegankelijk voor iedereen.

Dj-contest

Het aanbod van activiteiten en evenementen op het plein is ook dit jaar zeer gevarieerd. Van een dj-contest in het kader van de openingsact van Parkpop, sportinitiaties zoals drumfit, gevechtsporten, paaldansen tot yoga en kindernamiddagen. Maar ook muziek zal er veelvuldig te horen zijn.

Afterworkparty

Vrijdag 28 juni programmeert Schaperock een optreden van de lokale coverband Sounds Familiar en op zondag 30 juni wordt het plein ingenomen door de koninklijke harmonie Deugd Baart Vreugd.

De afterworkparty van donderdag 4 juli brengt na een drukke werkdag een optreden van Lucas Geldof, finalist van The Voice van Vlaanderen. “We hebben al snel na The Voice aan Lucas gevraagd om op te treden op dit event en het is dus zijn eerste optreden voor het Oostkampse publiek. De opbrengst van de bar is ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het optreden van Lucas start om 17.30 uur”, vertelt Patrick Dewispelaere van Tope Sterker.

De Oostkampse brandweer steekt op zaterdag 6 juli de straat over met verfrissende drankjes, braadworsten en koude tapasschotels. De muzikale omlijsting is er van Dirty Laundry. Er staat bijna dagelijks iets geprogrammeerd. Zondag 14 juli sluit het feest Mondiaal deze bruisende drie weken af.