Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Op de foto poseren een groep vrienden, afkomstig uit Anzegem, met als passie het restaureren van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. V.l.n.r. Maarten Merlier, Charlie Gryson, Wim Callewaert, Gunther De Loof, Kim Detremmerie en Nic Detremmerie. © GV
Gerda Verbeke

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike met een display met militair materiaal en de prachtig gerestaureerde voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.”

Om de twee jaar wordt telkens het eerste weekend van juli een evenement georganiseerd door een groep vrienden, allen afkomstig uit Anzegem en Avelgem. Ze delen samen een passie voor het restaureren van voertuigen uit WOII wat uitgroeide tot het organiseren van evenementen in binnen- en buitenland.

“In onze hobby hebben we elk onze specialiteit gevonden”, aldus Kim Detremmerie. “Ik bijvoorbeeld werk in de zorgsector en verzamel vooral veel medisch materiaal uit WO II. Zo is er een ziekenwagen uit 1944, brancards, een operatietafel, klein medisch materiaal. Verder hebben wij in onze groep ook een keuken met originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur. Een mooie collectie waaraan we de boodschap koppelen van ‘Nooit meer oorlog!’ ”

Rondrit Anzegem en omstreken

Op vrijdag komen de deelnemers aan, stellen ze hun tenten op en worden de voertuigen geplaatst en de displays opgebouwd. Zaterdag start de dag met een herdenking aan het oorlogsmonument aan de kerk van Kaster in aanwezigheid van het Anzegems gemeentebestuur.

Daarna volgt een rondrit in Anzegem en omstreken. “Dit jaar passeren we door Groot Anzegem, Elsegem, Nokere en stoppen we op de middag bij truckshop Delrue waar onze deelnemers kunnen eten”, vervolgt Kim.

“Daarna rijden we verder richting Zwevegem, Sint- Denijs en Moen. In de namiddag komen we dan terug op onze kampplaats en zijn alle geïnteresseerden welkom. De ingang is gratis en er staan twee reuzenspringkastelen in het thema.”

Op zondag is er nog een rondrit in Anzegem met halte op het Dorpsplein voor een kleine twee uur. Ook daar zijn bezoekers welkom en daarna terug op het plein in Kaster. De toegang is gratis.

Het evenement is ook terug te vinden op Facebook: Camp Lucky Strike

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier