Batjes in Torhout dit jaar opnieuw in teken van Flower Power: Willy Sommers sluit af met ambiance

Het thema van de Batjes is dit jaar opnieuw ‘Flower Power’. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Net als in 2017 staan de Torhoutse Batjes dit jaar in het teken van Flower Power. Ze hebben plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni en vallen niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen van vrijdag 21 juni. Ze worden afgerond met een concert door zanger Willy Sommers.

Dat optreden door de onverslijtbare charmezanger van intussen 71 jaar heeft op zondag om 20 uur op het grote podium aan de achterzijde van het oud-stadhuis plaats. De Willy zal er zijn grootste hits laten horen en meezingen is vanzelfsprekend toegestaan.

Curiosa in Zuidstraat

Uiteraard zijn niet alleen hippies welkom op de Flower Power Batjes. Iedereen kan op vrijdag 14 juni vanaf 20 uur al meteen komen genieten van de uitzending van de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland op het EK voetbal. De match is te zien op een groot scherm aan de voorkant van het oud-stadhuis. Om 22.30 uur speelt discobar Sarzebuuze ten dans. Allemaal gratis.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 10 tot 18 uur in de Zuidstraat en op een deeltje van de Markt is de ambachtenmarkt Curiosa weer van de partij met om en bij de 35 standhouders die ambachten en/of artistiek werk tonen.

Kinderanimatie

In de Oostendestraat kun je tijdens de Batjes dan weer de autoshow bezoeken. De plaatselijke garagehouders tonnen de nieuwste modellen uit hun gamma.

Traditioneel is er heel wat animatie voorzien met straattheater en een aantrekkelijk aanbod voor de kinderen. Dat gaat van gekke kapsels, over grime en glittertattoos tot een springkasteel en de komst van een ballonplooier. De kinderanimatie is vooral in de Oostende- en de Zuidstraat te vinden.

Vespa te winnen

Op het grote podium op de Markt zijn er meerdere optredens voorzien. Op zaterdag komen langs: de dansgroepen TDF en Effort (vanaf 14 uur), Lotte De Clerck (om 18 uur), Frimout (om 20 uur) en Fenix (om 22 uur). Op zondag zijn dat opnieuw de twee dansgroepen (vanaf 14 uur), de Flexband Ambrosia (om 16 uur), Radio Hallo (om 18 uur) en tot slot Willy Sommers (om 20 uur).

Wie tijdens de Batjes winkelt bij de deelnemende handelszaken maakt kans op een van de 50 batjesbonnen van 50 euro. De hoofdprijs die uitgeloot wordt, is een Vespa van Xclusive Bike op de wijk Sint-Henricus. De organisatie van de winactie gebeurt door de stad en Torhout Handelt. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier