65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks weersomstandigheden is het goed geweest”

Het plein stond afgeladen voor voor Aaron Blommaert. © WMe by Wouter Meeus WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Marktoptredens, tentoonstellingen, braderie, kermis, straattheater: het bruiste afgelopen weekend van leven in Tielt tijdens de 65ste editie van de Tieltse Europafeesten. De marktoptredens van onder andere Mama’s Jasje, Natalia en Gustaph brachten opnieuw heel wat mensen samen in het stadscentrum, terwijl ook de gloednieuwe spiegeltent op het Hulstplein in de smaak viel.

Nadat het stadsbestuur van Tielt, dat voor de gelegenheid werd vergezeld door de collega’s uit Meulebeke, de feesten officieel hadden geopend en de vlaggen had gehesen, was het zanger, presentator en acteur Aaron Blommaert die vrijdagavond het startschot mocht geven voor de 65ste Tieltse Europafeesten. Met mondjesmaat stroomde het volk toe op de Tieltse Markt om te genieten van de optredens van Blommaert en Mama’s Jasje, om uiteindelijk volledig los te gaan met Natalia en J-Castle.

Regen even spelbreker

Op zaterdag hadden de mannen van Borokov minder geluk. Door de vele wind van die dag en een aantal ferme regenbuien, bleef het volk wat langer thuis. Later op de avond stroomde het volk toch toe voor Gustaph, The Dinky Toys en Radio Figaro. Nog op zaterdag konden mensen genieten van straattheater, een optreden van de Musicalkids in de spiegeltent of een kijkje gaan nemen bij het Spel zonder Grenzen met zustersteden Gross Gerau, Brignoles en Bruneck, dat uiteindelijk de overwinning naar zich toetrok.

“Het is goed geweest, voor zover dat kon met de weersomstandigheden”, evalueert schepen van Evenementen en Feestelijkheden Grietje Goossens (Iedereen Telt) de 65ste editie van de Tieltse Europafeesten. “Vooral zaterdag hadden we heel wat pech met de wind en drie grote regenbuien tijdens het optreden van Borokov, maar ze hebben niet opgegeven. Het volk is later op de avond ook teruggekeerd en heeft er nog een leuke avond van gemaakt. We hebben sowieso minder volk gehad dan vorig jaar, maar gezien de weersomstandigheden kunnen we zeker niet klagen.”

De 65ste editie van de Europafeesten kende ook enkele nieuwigheden, waaronder de spiegeltent op het Hulstplein en het systeem met herbruikbare bekers. “Ook die evalueren we alvast heel positief”, zegt de Feestschepen. “Het systeem voor de bekers verliep vlotter dan we hadden durven hopen. Uiteraard zijn er ook enkele verbeterpunten, maar over het algemeen verliep alles zoals gehoopt. Ook de spiegeltent was een enorm groot succes. Iedere avond liep de tent afgeladen vol voor de optredens van onze verenigingen. Dit is zeker iets dat we zullen meenemen naar de komende jaren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier