36ste Labadoux Festival in Ingelmunster start met zon én goede opener DIRK.

Jelle Denturck, frontman van de groep DIRK., speelde een ‘thuismatch’, want hij groeide op in Ingelmunster. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

“Geef toe, dat is toch een knalstart”, zei festivalorganisator Carl Windels op vrijdagavond en dit enkele uren nadat de 36ste uitgave van het Labadoux Festival in Ingelmunster van start was gegaan.

En Carl had gelijk, want op vrijdag was het tot 16 uur nog bewolkt en fris, maar toen Labadoux na 17 uur officieel van start ging, verscheen de zon en bleef het de hele avond ook droog.

Die knalstart kwam er ook door ongetwijfeld de opener van de avond, namelijk de groep DIRK. De frontman van deze groep is Jelle Denturck, zoon van Hein Denturck en wijlen Anne Vroman uit Ingelmunster. Jelle groeide op in Ingelmunster. Er kwamen heel wat Ingelmunsternaren afgezakt om DIRK. aan het werk te zien.

“Tof dat jullie al zo vroeg zijn afgekomen”, zei Jelle na zijn tweede nummer in de grote concerttent. “Wij brengen stevige muziek. Ik herinner mij nog mijn jeugdjaren. Toen kwam ik naar Labadoux. ’t Was de tijd van de folkmuziek. En nu staan we toch hier!”

Eén uur later mocht Daan het publiek entertainen. En voor wie kwamen de aanwezigen op vrijdagavond? Sommigen zeiden tegen ons voor DIRK., andere spraken over Ferocious Dog en nog anderen wilden zeker The O’Reillys & The Paddyhats niet missen. Laatstgenoemde groep was de 1.000ste groep, die sinds het ontstaan van Labadoux werd geprogrammeerd.

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei ben je ook welkom op het Labadoux Festival langs de Trakelweg (kanaal Roeselare-Ooigem) in Ingelmunster. Op zaterdag staan o.a. Tom McRae, 10CC, Noordkaap en The Sidh in de grote concerttent. Op zondag ben je er vanaf 12 uur welkom voor Sax Minded People. Om 20 uur wordt er in de grote concerttent afgesloten met Axelle Red. Alle namen die in de kleine concerttent, DJ Stage en Busker Stage staan, vind je eveneens terug op www.labadoux.be.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier