Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn Elviskostuum”

Kinky Wesley en zijn twee - naamloze - assistenten. © BC

‘The Return of Kinky Wesley’, zo kondigt Jurgen De Witte zijn comeback aan op Don Vitalski’s Legendarische DinsdagClub in Oostende. “Het wordt een bonte avond met zowel zang, dans, acts, knuffelwerpen, burlesque, super veel ambiance én ik in mijn Elviskostuum”, aldus Kinky Wesley.

Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub komt op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus naar de Vuurtoren in Oostende. Jurgen De Witte (46) voert zijn bekende typetje Kinky Wesley enkel op op zaterdag. “Voor deze drie uur durende spektakelshow haal ik met veel plezier nog eens Kinky Wesley boven het stof”, begint de man die veel bekender is onder zijn alter ego Kinky Wesley dan onder zijn gewone naam. “Het is welgeteld tien jaar geleden dat Kinky Wesley nog eens een optreden gaf. Kinky Wesley was het nachtleven beu, maar voor de Dinsdagclub duikt hij graag nog eens het nachtleven in. Ik kreeg telefoon van Mister Cooper, de curator in Oostende, en kon dit mooie voorstel niet weigeren. Tientallen vedetten brengen elk een eigen act. Burlesque, knuffelwerpen, pandaknuffelen, … Het wordt een hele avond plezier maken. Ik kijk er ongelooflijk naar uit.”

Elviskostuum

Kinky Wesley zelf heeft zijn act voor de Dinsdagclub tot in de puntjes voorbereid. “Ik kan al verklappen dat ik in mijn Elviskostuum op het podium zal staan, uiteraard zelfs. The Return of Kinky Wesley is een feit.”

Jurgen De Witte creëerde Kinky Wesley in 2007. “Toeristen entertainen in cafés door Elvis Presley te imiteren, zo is het ontstaan. Toen is de bal aan het rollen gegaan. Kinky Wesley werd geboren na verschillende experimenten met onder meer punkmuziek. Voor mijn artiestennaam heb ik mij geïnspireerd op twee verschillende bronnen. Kinky haalde ik bij Kinky Star Records en het staat voor niet alledaags, een beetje vreemd. Voor Wesley heb ik de boter bij Elvis Presley gehaald. Het rijmt op de zanger waarmee ik ben opgegroeid en die ik ook graag imiteer”, aldus Jurgen die met een echte Elvis vetkuif de wereld opleukt.

Feesttherapeut

Enkele jaren later hebben zijn vrouw Cindy en Kinky Wesley de Feesttherapeut gelanceerd. “Kinderanimatie, discobar, liveshows,.. we zitten niet stil en zijn actief op tal van feesten, evenementen en in zaken.”

Don Vitalski’s Legendarische Dinsdagclub is elke dinsdagavond in Antwerpen te zien. “Op andere dagen strijkt de Dinsdagclub al eens neer in andere steden. En nu dus in Oostende. Het is dezelfde periode ook wel Theater Aan Zee, maar de twee revues van de Dinsdagclub staan daar los van. Het wordt een bonte avond met zowel zang, dans, acts, knuffelwerpen, super veel ambiance én ik in mijn Elviskostuum”, besluit Kinky Wesley.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier