Hilde Dumez debuteert met roman ‘Afspraak in Ligurië’

Hilde toont met enige trots haar debuutroman ‘Afspraak in Ligurië’. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

De bibliotheek was onlangs het decor voor de boekvoorstelling van de eerste roman van Hilde Dumez. De Zwevegemse heeft altijd al een passie gehad voor het schrijven, maar toch duurde het nog een tijdje vooraleer het eerste boek er was.

Ze is in ieder geval vastbesloten om haar passie voor verhalen vertellen tot leven te brengen. Haar debuut ‘Afspraak in Ligurië’ is, zoals ze het zelf zegt: “de ultieme romantische escapade voor liefhebbers van het genre. De lezer kan zich laten betoveren door de prachtige omgeving, de boeiende personages en het onverwachte mysterie.”

Liefde en intrige

Het verhaal gaat over de prille dertiger Sophie Du Mas die op reis gaat naar de Franse Opaalkust en de Italiaanse Bloemenrivièra waar liefde, vriendschap en intrige elkaar ontmoeten.

“Sophie ontvangt een uitnodiging van haar jeugdvriendin Cathérine, die samen met haar man Matteo een prachtige agriturismo runt aan de Italiaanse kust. Na de pijnlijke breuk met haar vriend Julien besluit Sophie zonder aarzeling de uitnodiging aan te nemen. Een korte vakantie is precies wat ze nodig heeft. Maar zodra ze aankomt in Ligurië botst ze op Alex, de jongere broer van Cathérine. Herinneringen aan hun gedeelde verleden komen bovendrijven en Sophie voelt ergernis opborrelen. Zal Alex haar vakantie verstoren?”, licht Hilde een tipje van de sluier.

Terwijl Sophie haar tijd doorbrengt in deze betoverende regio ontmoet ze ook een charmante man op het huwelijksfeest van Matteo’s nicht. Hij maakt haar het hof en ze wordt meegezogen in zijn mysterieuze wereld. Maar niets is, zoals zo vaak, wat het lijkt. Vraag is of Sophie de waarheid zal ontdekken voordat het te laat is?

Het boek werd uitgegeven door ‘Beefcake Publishing’, een onafhankelijke, alternatieve uitgeverij. Het is te verkrijgen in de betere boekhandel.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier