Vijftig uur werkstraf voor duw aan controleur van De Lijn op kusttram in Oostende

Archiefbeeld. © BELGA
Redactie KW

Een 23-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank vijftig uur werkstraf gekregen voor twee feiten van opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 24 mei vorig jaar zat E.E. op de kusttram richting Knokke-Heist. Toen hij in Oostende enkele controleurs van De Lijn de tram zag opstappen, kocht de twintiger nog snel een ticket. Tijdens de controle weigerde hij zijn identiteit mee te delen, waarop een controleur hem voorstelde om af te stappen.

De jongeman gaf de controleur hierop een duw en probeerde weg te lopen. Maar de andere controleurs konden hem samen met enkele omstaanders in bedwang houden tot de politie arriveerde. Het slachtoffer hield aan het incident een pijnlijke elleboog over.

Eerder al maatregelen

Op 10 augustus 2023 werkte E.E. zich opnieuw in nesten toen hij ter hoogte van het terras van de Blankenbergse nachtclub The Guilty twee jongelui enkele rake klappen in het gezicht gaf. Naar eigen zeggen had hij hen geslagen omdat ze racistische opmerkingen zouden gemaakt hebben.

E. kreeg tijdens zijn minderjarigheid al maatregelen opgelegd door de jeugdrechter voor diefstal en geweld. Maar volgens zijn advocaat is hij nu terug op het rechte pad. Zo heeft hij vast werk. “Hij ziet in dat hij over de schreef ging”, pleitte meester Mathias Van Belleghem.

Als E. zijn werkstraf niet correct uitvoert, riskeert hij alsnog zes maanden cel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier