Uitwerpselen in de brievenbus, tandpasta in het slot: buurvrouw (56) riskeert celstraf voor pesterijen

De vrouw deed onder andere tandpasta in het sleutelgat van haar bovenbuur. © Pixabay
Redactie KW

In een sociaal appartementsblok in Harelbeke heerst al jaren een ongezellig sfeertje. Die zou vooral veroorzaakt worden door een 56-jarige vrouw. Zij viseerde haar bovenbuur en maakte haar het leven zuur. Daarin ging ze wel erg ver in. Het kan haar nu een celstraf opleveren voor belaging.

Aankloppen, bellen, gooien met de deuren op de gang, de deurmat weggooien. En dat is nog maar het topje van de ijsberg van de terreur die Inge C. (56) uit Harelbeke zaait in een sociaal appartementsblok in Harelbeke.

Haar slachtoffer is haar 69-jarige bovenbuur. Ze beweert al zo’n vier jaar lang te worden getreiterd. Wanneer ze daarvoor naar het sociaal verhuurkantoor stapte, werd de daderes op de vingers getikt. Allerminst het sein om in te binden. “De reactie in juli 2021 is veelzeggend”, aldus de raadsman van de burgerlijke partij. “Ze legde haar eigen uitwerpselen in aluminiumfolie en deponeerde die in de brievenbus. Wie haalt dat in zijn hoofd?”

Nieuwe feiten stapelen zich op

Een brug te ver, dus stapte de gepensioneerde dame naar de politie om klacht in te dienen. Dat zou ze nog een paar keer moeten doen, ook na een bemiddelingsprocedure en een bezoek aan de vrederechter. “Na elk verhoor volgde een nieuw feit”, meent de advocaat. “De elektriciteit werd afgelegd, haar wagen werd bekrast, er werd yoghurt op de auto gegooid.”

Of ook nog, tandpasta in het sleutelgat op 14 februari vorig jaar. Ondanks de banaliteit van de infantiele pesterijen voerde de politie van de zone Gavers doorgedreven onderzoek. “Ze gingen controleren bij de beklaagde of ze dezelfde tandpasta had, wat ze ook mondeling toegaf.”

Echter, ze smeedde een plannetje om alsnog onschuldig te lijken. “Ze klopte aan bij een buurvrouw met de vraag of ze er naar het toilet mocht. Daar liet ze een tube tandpasta achter om dan bij de politie te verklaren dat ook zij zo’n specifieke tandpasta liggen had. Los van de ernst van de feiten, waan ik me in de kleuterklas. Die vrouw heeft een ernstig probleem.”

Twee jaar lang

Het slachtoffer zei zelf erg onder de indruk te zijn van de langdurige pesterijen. “Ik vind gewoon geen rust. Ik negeer ze en ik wens enkel dat ze mij negeert, maar ze lijkt niet te stoppen. Nu doet ze zelf zielig en dat kwetst mij”, getuigde ze.

De beklaagde gaf een groot deel van de feiten – waaronder de uitwerpselen – toe, maar wees op het feit dat haar bovenbuur voortdurend lawaai maakt. Daardoor raakte ze zo vermoeid dat ze overging tot haar daden. “Het was een bevlieging doordat ik zo gestresseerd was, maar het spijt me en ik schaam me”, klonk het.

Het Openbaar Ministerie vroeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 1.200 euro. “Ze moet beseffen dat dit echt niet door de beugel kan. Uitwerpselen? Het ergste dat ik ooit de bus haalde was een zware factuur, maar dit? Bovendien werden de feiten uitgesmeerd over twee jaar.”

Vonnis volgt op 29 mei. (JDr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier