Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Om zijn eigen verslaving te kunnen betalen, begon de beklaagde te dealen. © Getty
Redactie KW

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.

Toen de politie op 15 oktober vorig jaar G.V. uit Zillebeke op zijn step aan het station van Ieper zagen voorbijkomen, hielden ze hem staande. De man was gekend bij de politie en blijkbaar bleek hun achterdocht terecht, want G.V. had 100 gram speed bij zich. De man werd aangehouden en in voorarrest geplaatst. Op het moment van zijn aanhouding, stond hij onder voorwaarden na een eerdere veroordeling van 18 maanden cel met uitstel, eveneens voor drugsfeiten.

Geen grote hoeveelheden

“Mijn client stond inderdaad onder voorwaarden en heeft die duidelijk geschonden”, gaf de raadsman van G.V. toe. “Die man was 8 maanden clean, maar is hervallen in zijn speedgebruik. Druggebruik kost geld en daarom is hij begonnen met dealen. Het gaat echter niet om grote hoeveelheden, maar om bedragen van 50 tot 100 euro of 200 euro. Zijn gsm werd uitgelezen, maar niet alle deals die daarop te vinden waren, werden uitgevoerd. Bovendien heeft het lang verblijf in de gevangenis zijn ogen geopend.”

Gok- en drugsverbod

De rechter veroordeelde de man tot een celstraf van 2 jaar, waarvan enkel het deel in voorarrest als effectief wordt beschouwd. Hij kreeg ook een boete van 8.000 euro, eveneens voor een groot stuk voorwaardelijk. De rechter legde hem een gok- en drugsverbod op. Ook hij zich weerhouden van drankmisbruik en mag hij geen contact meer hebben met het drugmilieu. Werken behoort eveneens tot zijn voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier