Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

De stafford beet zowel in zoontje als in het baasje. Bij aankomst van de politie troffen ze per toeval een handel in cannabis aan. © Collage Pixabay/iStock
Redactie KW

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.

1,7 kilogram marihuana, 409 gram hasj, 4 gram coke, een gedroogde cannabisstengel, lege bloempotten en nog eens 4.410 euro cash geld. Wat de politie op 4 januari 2023 aantrof in de woning van W.M. (29) in Ledegem was niet min. Dat de politie de goederen aantrof, was toevallig.

Gebeten door hond

Net daarvoor had zich bijna een fataal drama voltrokken. W.M. had bij zijn buur aangeklopt, volledig in paniek. Die buurman liep van zijn woning langs een landelijk weggetje in Sint-Eloois-Winkel om in de garage van M. diens anderhalf jaar oude zoontje aan te treffen.

Het kindje was net gebeten door de stafford van het gezin. “Hij zat helemaal onder het bloed in het kinderzitje in de garage en krijste luid om zijn mama. Ik heb de hulpdiensten gebeld, die me uitlegden hoe ik het bloed moest stelpen. Intussen probeerde ik de vader te kalmeren, terwijl de hond opgesloten zat in de living”, getuigde de man.

De hulpdiensten zorgden ervoor dat het kindje er uiteindelijk zonder ernstige letsels uitkwam. Ook de duim van de vader, die dreigde te moeten worden geamputeerd, werd gered. De hond des huizes kreeg een spuitje. Na alle chaos trokken de agenten de woning binnen, omdat ze een cannabisgeur hadden waargenomen.

Handel in cannabis

Bleek dat W.M., die na zijn ontslag uit het ziekenhuis werd opgepakt, er al een tijdje een handel in cannabis op na hield. “Hij legde meteen uitvoerige verklaringen af”, aldus de advocaat. Hij gaf toe al zo’n drie jaar tot 500 gram per maand te verkopen. “Met één euro winst per gram. Dat geld gaf hij uit aan de drugs die hij zelf gebruikte. Hij is helemaal veranderd. Door de feiten nam zijn leven een bocht van 360 graden.”

De rechter besloot de man nog een kans te geven en veroordeelde hem tot een werkstraf van 120 uur. Brengt hij die niet tot een goed einde, moet hij veertien maanden zitten. M. kreeg ook een boete van 8.000 euro, waarvan 800 effectief. De 4.410 euro die werd aangetroffen werd verbeurd verklaard.

M.O. (38), die de drugs leverde aan W.M., komt er iets slechter van af. De man ontkende zijn aandeel en meenden enkel af en toe een joint te roken met W.M. Hij werd veroordeeld tot veertien maanden cel met uitstel en een boete van 8.000 euro, waarvan 1.600 euro effectief. (JDr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier