Man riskeert twee jaar cel voor herhaaldelijk partnergeweld: “Halen het slechtste in elkaar naar boven”

Ondanks het vele geweld blijkt er nog liefde te bestaan tussen het koppel. © Getty
Redactie KW

Amper twee maanden na de start van hun relatie deed een drugsverslaafd koppel elkaar al pijn maar voorlopig zijn ze nog altijd samen. Ook al betekent dit dat de liefde de tralies moet trotseren, want de 36-jarige man uit Harelbeke zit in de gevangenis. “We zien elkaar nog graag”, klonk het.

Geslagen met een staaf en gewond aan hals, gezicht, benen en arm. Overgoten met een fles limonade, bij de keel gegrepen, bekogeld met spullen, bedreigd met een speelgoedwapen, arm overgeplooid waardoor de schouder uit de kom ging,… Het geweld dat de vriendin van Kevin V. al moest ondergaan nam indrukwekkende proporties aan.

In oktober 2023 startte de relatie van Kevin V. (36) uit Harelbeke maar al eind november startten de quasi wekelijkse slagen die zijn partner moest verduren. Al liet ook het slachtoffer – ook verslaafd aan drugs – zich vaak niet onbetuigd.

Agressietherapie nodig

“Ze halen het slechtste in elkaar naar boven”, aldus de advocaat van V. “Hij beseft dat hij na zijn vrijlating agressietherapie nodig zal hebben en dat hij, maar ook zij, van de drugs af moeten. Maar ze zien elkaar nog graag, bellen dagelijks. Zij ging al 8 keer bij hem op bezoek in de gevangenis.”

V. vroeg de rechter een voorwaardelijke straf met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 16 juli. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier