Man (34) 20 dagen na geweld via snelrecht voor rechter: “Ik ben goed bezig de laatste tijd”

Het gerechtsgebouw van Veurne. © JH
Redactie KW

“Het was een moeilijke periode, maar ik heb me volledig herpakt. De laatste tijd ben ik goed bezig.” De strafrechter in Veurne moest bij de woorden van M.V. (34) even de wenkbrauwen fronsen. “De laatste tijd? Mag ik u er aan herinneren dat de feiten amper twintig dagen geleden zijn en u hier nu al staat?”

De 34-jarige M.V. werd immers via snelrecht gedagvaard voor feiten die nog maar van 8 juni geleden zijn. Toen stond de man kort na de middernacht dronken op het terras van een horecazaak in Nieuwpoort. “De man was onder een ketting gekropen om zich naar de achterzijde te begeven”, sprak de advocaat van het koppel van de zaak. “Toen ze hem confronteerden, begon hij te slaan. Daarbij raakte hij, vermoedelijk met iets scherp, de kin van de vrouw. Zij liep daarbij een snijwonde van 8 centimeter op aan de kin. We vragen haar esthetische schade te onderzoeken en vragen voor haar 2.850 euro schadevergoeding en voor hem 2.469 euro.”

Zes duvels op

De procureur eist voor M.V. een straf. “Het gaat om woonstschennis. Die mensen zagen licht op het terras en gingen kijken. Daar werden ze geconfronteerd met een agressieve M.V. die een sigaretje wou roken en al zes Duvels op had. Daarop viel hij de vrouw aan. Ik eis zes maanden cel en 400 euro boete. M.V. Is bij ons al gekend na acht veroordelingen.”

De man zelf vergoelijkte de feiten. “Het was een moeilijke periode en ik dacht toen niet na. Maar nu heb ik me herpakt en ben ik goed bezig de laatste tijd.” Waarop de rechter hem er fijntjes aan herinnerde dat de feiten amper twintig dagen geleden waren. Vonnis op 17 juli. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier