Maand rijverbod voor motorrijder na botsing met auto: “De laatste 24 uren gedronken? 20 pinten”

Archiefbeeld
Redactie KW

“Wat ik in de laatste 24 uren heb gedronken? Twintig pinten.” Een 62-jarige motorrijder wond er na een ongeval in Bellegem (Kortrijk) weinig doekjes rond. Hij stond voor de politierechtbank terecht omdat hij zo’n 1,4 promille in het bloed had. Het leverde hem een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro op.

Die 20 pinten had Mario F. op 19 maart 2023, de dag van het ongeval, niet allemaal net gedronken. Maar hij schetste wel eerlijk zijn alcoholverbruik in de laatste 24 uren, een standaardvraag van de politie.

In Bellegem (Kortrijk) was hij op weg naar zijn schoonmoeder toen hij met zijn motor geen voorrang verleende en zo in botsing kwam met een auto. Hij moest meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

“Normaal drink ik niet als ik met de auto of motor rijd”, vertelde de zestiger aan de politierechter. Nochtans liep hij in het verleden al 3 eerdere veroordelingen op.

De openbare aanklager vroeg de politierechter even de rijgeschiktheid van de man onder de loep te nemen maar dat vond advocaat Michiel Van Eeckhoutte niet nodig. “Er zijn geen aanwijzingen dat hij met een alcoholprobleem kampt”, klonk het.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier