“Linkerhelft van haar lichaam is nog steeds verlamd”: Portugese Bruggeling (54) krijgt vier jaar cel voor partnergeweld

© Getty Images/EyeEm
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Een Portugese Bruggeling is voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar met uitstel. De 54-jarige man greep zijn toenmalige echtgenote bij de keel en duwde haar met het hoofd tegen een muur. Het slachtoffer kreeg een paar uur na de feiten een beroerte. De linkerkant van haar lichaam is sindsdien verlamd.

S.G. (54) en zijn vrouw (53) kregen het op 14 december serieus aan de stok met elkaar. De ruzie escaleerde zo hard dat de politie ter plaatse moest komen om de gemoederen te bedaren. De verwondingen bij de vrouw leken in eerste instantie mee te vallen, tot ze enkele uren later tóch in het ziekenhuis belandde. Na de feiten kreeg de vrouw namelijk een beroerte.

Pas enkele weken later, op 4 januari, kon de vrouw een verklaring afleggen. Zo verklaarde ze dat ze door haar intussen ex-man bij de keel werd gegrepen en zo tijdelijk geen adem kreeg. De vrouw kon zich toch loswrikken en verschanste zich in haar wagen.

Verlamming

Enkele uren later werd de vrouw getroffen door een beroerte. En de gevolgen daarvan zijn niet min. “De linkerhelft van haar lichaam is nog steeds verlamd”, pleitte advocate Nadia Lorenzetti eerder. “Zij was al jaren het slachtoffer van geweld en wenst niet langer met de beklaagde geconfronteerd te worden. Daarom is zij hier vandaag ook niet persoonlijk aanwezig. Deze feiten waren voor mijn cliënte de druppel. Na ruim dertig jaar huwelijk heeft ze de echtscheiding aangevraagd.”

Een wetsdokter bevestigde dat de beroerte het gevolg was van het extreme geweld. S.G. zit sinds 10 januari in voorhechtenis, nadat ook de kinderen van het koppel het partnergeweld bevestigden. Zijn advocate drong aan op voorwaarden. Het Openbaar Ministerie vorderde drie jaar celstraf, maar de rechter besloot de man vier jaar, waarvan een jaar met uitstel, op te leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier