“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Archiefbeeld. © Morozova Tatiana
Redactie KW

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.

Op 28 december vorig jaar kondigde de echtgenote van Dieter V. in hun woning in Torhout aan dat ze wou scheiden. Ze was zijn dagelijkse drank- en druggebruik beu. Terwijl hij later die avond met vrienden aan het bellen was, riep V. tegen zijn vrouw dat ze haar mond moest houden. “Amai, is dat maar het respect dat je hebt?”, repliceerde ze. Hierop greep V. naar een van de twee vuurwapens die voor hem lagen en haalde de trekker van de Browning over.

De kogel ketste af op de grond en kwam in de zijdeur van de living terecht. “Ah sorry, ik wist niet dat er een kogel in de kamer zat”, reageerde V. Zijn doodsbange vrouw durfde niets meer te zeggen en wou de woning verlaten. Maar V. verhinderde dat. Later vertrok het slachtoffer alsnog, maar halfweg januari kreeg ze via Facebook enkele dreigberichten van V. Hierop stapte ze naar de politie.

Van Dieter V. ontbrak op dat moment elk spoor, tot zijn vrouw op 19 januari opnieuw naar de politie stapte. Ze verklaarde dat .V in Roeselare ontvoerd was door mensen uit het Albanees en Tsjetsjeens milieu. Die hadden haar een filmpje gestuurd waarop V. te zien was met tape op zijn mond en handen. De vrouw vermoedde dat hij ergens in Ruddervoorde zat opgesloten.

Nog diezelfde dag vielen speciale eenheden binnen op een adres in de Vijverstraat in Tielt. Ze sloegen er V. in de boeien. In de woning lag een geladen vuurwapen, patronen, 35 gram speed en 60 gram cannabis. Over het schietincident verklaarde V. dat het om een ongeluk ging. “Ik had dat wapen gekuist en getest waardoor er een kogel klaar zat. Ik haalde per ongeluk de trekker over, maar wilde zeker mijn vrouw niet raken”, klonk het. V. gaf toe dat hij de ontvoering in scène had gezet.

De rechtbank oordeelde dat V. wel degelijk bewust een schot loste om zijn vrouw bang te maken. Op het strafblad van V. prijken intussen liefst 50 veroordelingen. Eerder maakte hij zich al schuldig aan wapens, diefstal, drugs, geweld en een waslijst aan verkeersinbreuken. Het leverde hem destijds de bijnaam ‘schrik van Koekelare’ op.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier