Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De dader ging bij de dokter aan de haal met een halve cactus.
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.

Flakka blijkt niet enkel in Roeselare een probleem te zijn, ook in de Westhoek duikt het verboden middel op. Zo verscheen een man voor de rechter in Ieper nadat hij feiten pleegde onder invloed van de drug. Flakka is een synthetische drug, ook bekend als ‘zombiedrug’, omdat de gebruikers er rusteloos van worden en ongecontroleerd gedrag vertonen.

In de nacht van 11 en 12 april brak de man binnen in de huisartsenpraktijk Medocteur in Poperinge. De inbreker bracht daarbij heel wat schade toe. En de buit? Die bestond uit, jawel, een halve cactus. Bij de dokter stonden enkele exemplaren en de inbreker sneed één daarvan in twee stukken. Hij stopte het stuk cactus in een plasticzak van de Aldi en ging ervandoor.

Ook koersfiets gestolen

Die dag sloeg de man een tweede keer toe, maar dan in een hok van een koppel in Ieper. Daar stal hij een koersfiets. Kort daarop werd ergens in de buurt de fiets, met daaraan de zak met de cactus, teruggevonden. De politie kon de inbreker in de kraag grijpen. Op de camerabeelden genomen in de dokterspraktijk, was de druggebruiker te zien in dezelfde kledij die hij droeg op het moment van zijn arrestatie. Ontkennen was dus moeilijk.

De man heeft blijkbaar al langer een probleem, want hij blijkt in zijn jeugdjaren ook al veroordeeld voor verschillende diefstallen. Bovendien verscheen de beklaagde vorig week nog voor de raadkamer van Ieper voor drugsbezit. In het dit dossier van de inbraak bij dokter werd de man veroordeeld tot 11 maanden cel.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier