Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Beeld ter illustratie. © Getty Images
Redactie KW

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.

Op 19 mei 2024 liep bij de politie van de zone Vlas de melding binnen dat een man zich in de buurt van de groenzone aan de voormalige Vetexfabriek in Kortrijk zichzelf in zijn auto aan het bevredigen was. Een 13-jarig meisje dat met haar fiets langs reed, had dit opgemerkt. Toen de politie ter plaatse kwam, schrok Dmytro R. zich een hoedje. Met open rits sprong hij uit zijn wagen. De agenten namen hem mee voor verhoor naar het politiecommissariaat, maar groot was hun verbazing toen hij zelfs in de combi zijn handelingen verder zette.

“Een verkeerde interpretatie”, ontkende zijn advocaat. “Zijn rits stond nog open. In de combi probeerde hij gewoon tevergeefs om die dicht te krijgen.”

Geen privacy

Ook het exhibitionisme aan de Vetex ontkende hij. “Hij huurt met drie andere landgenoten een kamer en heeft geen privacy”, aldus zijn advocaat. “Om aan zijn behoeften te voldoen, zonderde hij zich even af op een afgelegen plaats. Hij was overtuigd dat niemand hem zou kunnen zien.”

“Er zijn voldoende privéruimtes zoals toiletten die je kan afsluiten als je in de toekomst nog eens je behoeften wil voldoen”, gaf de rechter hem alvast als goede raad mee.

Vonnis op 4 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier