Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Archiefbeeld
Redactie KW

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de Kortrijkse politierechtbank.

Het was speeltijd, op 16 september 2022, toen een meisje op de speelplaats plots het lawaai van een bromfiets hoorde naderen. Ze keek om en zag L.B. in volle vaart naderen. Ze sprong weg, maar de 16-jarige jongen botste er toch tegen. Het meisje kwam ten val en raakte gewond. L.B. hield even halt maar reed daarna verder “omdat het meisje in orde leek”.

Bij de politie van de zone Vlas liep de melding binnen van een opzettelijke aanrijding op de speelplaats met een bewusteloos slachtoffer. Zo’n vaart liep het gelukkig niet. “Vluchtmisdrijf”, zo oordeelde de openbare aanklager niettemin. Het dagvaardde de jongeman en zijn ouders als burgerlijk aansprakelijken.

“Hij vluchtte niet weg maar ging in paniek naar een vertrouwde omgeving: zijn klaslokaal”, aldus zijn advocaat. “Hij kampt met ADHD en autisme en reageerde daardoor een beetje verkeerd.” De politierechter sprak hem inderdaad voor het vluchtmisdrijf vrij.

Erg onder deindruk van de verkeersovertredingen leek L.B. toch niet te zijn, want amper een maand later kon de politie hem langs de Doorniksesteenweg in Kortrijk met een passagier op zijn bromfiets staande houden. Dat leverde hem een boete van 120 euro op.

Op 1 februari 2023 was het op de Grote Markt in Kortrijk opnieuw prijs, met een passagier op zijn opgefokte bromfiets. Goed voor een boete van 800 euro en een rijverbod van 1 maand. “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”, drukte zijn advocaat toch de hoop op beterschap uit.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier