Dertiger loopt met mes op Kortrijkse perron: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

De man liep met een mes rond op het Kortrijkse perron. © Belga
Redactie KW

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, vroeg hij toch nog een kans.

Zowel in 2019 als in 2022 liep Charles H. al veroordelingen op voor slagen, weerspannigheid en bedreigingen. Telkens kwam hij er met een straf met begeleidende voorwaarden vanaf. Maar ondanks die begeleiding stapte hij op 19 maart 2024 stomdronken in het station van Kortrijk het perron op. “Na vijftien pintjes en een fles cava, maar zonder geld”, aldus zijn advocaat.

Schaamte

Met een mes in de hand vroeg hij aan twee meisjes om te gaan feesten, aan een conducteur vroeg hij sigarettenblaadjes. Toen hij daar niet op inging, schold hij hem verrot. “Ik herinner me er niets meer van en schaam me voor mijn gedrag”, aldus H. “Het was niet de bedoeling hen te bedreigen.” “Waarom zou het nu wél lukken om je aan voorwaarden te houden?”, vroeg de rechter zich terecht af. “Omdat ik nu nuchter ben, onderdak heb en vrijwillig opgenomen ben in een psychiatrisch ziekenhuis”, antwoordde hij.

Volgens zijn advocaat kampt hij al sinds zijn achttiende – “de helft van zijn leven” – met een alcoholprobleem. Op 26 juni wordt de zaak afgesloten. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier