Automobilist rijdt 5 maanden na veroordeling opnieuw dronken de gracht in: rijverbod en alcoholslot

© Getty Images
Redactie KW

Vijf maanden nadat hij was veroordeeld voor autorijden onder invloed van alcohol, reed een 57-jarige man uit Waregem met 2,41 promille de gracht in. Goed voor een boete, rijverbod en alcoholslot. “Ik drink geen druppel alcohol meer”, aldus de man.

Na cafébezoek in Deerlijk reed Bart T. op 6 november 2023 naar huis. In Waregem belandde hij echter met zijn auto in de gracht. Toen de politie arriveerde, bleek hij duidelijk dronken. “Hij kon amper op de benen staan en er waren resten braaksel op zijn trui te zien”, aldus de openbare aanklager. Niet verwonderlijk, want T. bleek 2,41 promille alcohol in het bloed te hebben. En dat amper 5 maanden na een veroordeling omdat hij met 1,88 promille alcohol in het bloed was geklist. “Sindsdien drink ik geen alcohol meer en neem medicatie tegen het gebruik van alcohol”, aldus de man. “Ik neem voortaan mijn verantwoordelijkheid.”

Alcoholslot

Wel iets te laat natuurlijk, want zijn nieuwe escapade levert hem een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 2 maanden op. Hij moet een jaar lang ook een alcoholslot in zijn auto installeren. Als hij na zijn rijverbod opnieuw achter het stuur zal willen kruipen, zal hij ook eerst opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier