“Je moet maar durven”: caravan langs Lovaart tussen Lo en Alveringem blijkt geval van sluikstorten

Op de kampeerwagen, die volgestouwd is met onder meer oude matrassen en een kleine koelkast, is ook tekst ‘gratis cadeau’ aangebracht. © KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Wie langs de Lovaart van Lo naar Alveringem rijdt, zal ongetwijfeld al de caravan hebben opgemerkt die er langs de kant staat. Het gaat echter niet om kampeerders. De caravan is er gedumpt.

De caravan staat er al enkele weken. Oorspronkelijk werd gedacht dat die toebehoorde aan kampeerders of een overnachtingsplaats was van een visser die aan de oevers van de Lovaart een lijntje kwam uitgooien. In aanloop naar de verkiezingen kleefden er ook enkele affiches op.

Maar nu blijkt het om een geval van sluikstorten te gaan. Op de kampeerwagen, die volgestouwd is met onder meer oude matrassen en een kleine koelkast, is ook tekst ‘gratis cadeau’ aangebracht met een smiley. Maar het geschenk wordt niet in dank afgenomen door het stadsbestuur van Lo-Reninge.

Chassisnummer

“We gaan de caravan ophalen en vervolgens naar een afvalverwerkingsbedrijf brengen”, zegt Pol Verhelle van de technische dienst.

“Wij zullen helaas moeten opdraaien voor de kosten. Hoeveel, dat weet ik niet precies. We vonden wel een chassisnummer. De politie onderzoekt of op basis daarvan de eigenaar kan worden opgespoord.”

Slachtafval en steenpuin

“Je moet maar durven”, vult burgemeester Lode Morlion (Dynamisch) aan. “Het is ver gekomen.”

Sluikstorten is in veel steden en gemeente een groot probleem. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse zwerfvuilactie van IVVO tijdens de maart. Dit jaar werd in Lo-Reninge maar liefst 1.600 kg afval ingezameld, waarvan 600 kg pmd.

Ook slachtafval en steenpuin werd in het verleden al aangetroffen langs de wegen in Lo-Reninge. Maar een gedumpte caravan is toch wel heel speciaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier