Inwoners Langemark opgeschrikt door schietincident: “Dat zijn we hier niet gewoon”

Er zijn verschillende kogelinslagen op het raam. © Thijs Pattyn
Redactie KW

Het centrum van Langemark werd afgelopen zaterdagnacht opgeschrikt door een schietincident. “Er waren kogelinslagen te zien op een raam”, klinkt het.

Het incident vond plaats in de Klerkenstraat in de dorpskern van Langemark, vlakbij ontmoetingscentrum Den Tap en de bib aan de ene kant en de regiopost van politiezone Arro Ieper en het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle aan de andere kant.

“Wij waren nog open en zagen even voor middernacht dat verschillende interventievoertuigen van de politie ter plaatse kwamen”, getuigt de uitbater van een nabijgelegen horecazaak, die liever anoniem blijft. “Een schot hebben wij niet gehoord, maar er waren wel kogelinslagen te zien op een van de ramen op de eerste verdieping van het rijhuis tegenover onze zaak.”

Schot gelost

Dominique Cool, burgemeester van Langemark-Poelkapelle (N-VA), bevestigt het schietincident. “Ik werd iets na middernacht gecontacteerd door de officier van de bestuurlijke politie, die meldde dat er effectief een schot was gelost”, aldus Cool. “Dat schrikt onze gemeenschap op, want we zijn zoiets hier absoluut niet gewoon. Voorlopig heb ik geen kennis van gewonden.”

De burgemeester is zondagmorgen nog eens ter plaatse geweest. “Ik ben er gepasseerd, maar heb niks speciaals meer opgemerkt. De zaak zit nu in de handen van het parket. Ik ga er van uit dat dit van dichtbij verder wordt opgevolgd en onderzocht. Wij gaan het van onze kant alleszins van dichtbij proberen mee te volgen.”

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt het schietincident. “Het gaat om een beschieting van een huis in de Klerkenstraat. Daar wonen Poolse onderdanen”, aldus het parket. “Er staat een camera recht tegenover, van een handelshuis. We konden de daders nog niet identificeren. Vermoedelijk gaat het om een hetze in het Poolse milieu.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier