Vrouw sloeg partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan”

© Unsplash
Redactie KW

Een ex-koppel uit Menen riskeert tot 1 jaar cel voor wederzijdse slagen aan elkaar. Als reactie op onophoudelijk slaan en duwen van haar partner sloeg de 52-jarige vrouw met een bierflesje op zijn hoofd. “Wettige zelfverdediging”, vond haar advocaat.

Tussen het koppel zat het er wel vaker bovenarms op. Dat gebeurde nogal vaak als Wesley D. (42) van zijn moeder geld had gekregen en er sterke drank mee had gekocht. Dat was ook op 12 juni 2022 het geval. D. kwam dronken thuis. Dat leidde tot discussies en slagen en duwen aan zijn partner Heidi L. (52). Ze waarschuwde hem dat hij haar met rust moest laten. “Anders sla ik met een bierflesje op je hoofd”, dreigde ze. Toen D. van geen ophouden wist, voegde ze de daad bij het woord.

Een maand later was het opnieuw koekenbak en kreeg L. een emmer water over het hoofd en een stok op de keel. “We zijn ondertussen gescheiden”, bevestigde L. “Ze zag geen andere oplossing dan het bierflesje op zijn hoofd te slaan. Het was wettige zelfverdediging”, vindt advocaat Arne Verschuere. Hij vroeg de vrijspraak. Wesley D. daagde niet voor de rechtbank op en riskeert bij verstek 1 jaar cel. Vonnis op 12 juni. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier