Man (59) riskeert 4 jaar cel voor messteken aan partner (70): “Gewoon verdedigd tegen haar aanval met een mes”

Redactie KW

Een zoveelste ruzie tussen een koppel op een appartement in Roeselare ontaardde in een steekpartij. Een 70-jarige vrouw overleefde maar op het nippertje. Haar partner stond vandaag voor de rechter terecht voor poging doodslag maar daar legde hij zich niet zomaar bij neer. Hij stuurde zelf een dagvaarding tegen zijn ex uit omdat ook zij hem had aangevallen.

“Al meer dan 4 jaar onderhoud ik hem. Telkens als ik wil praten over zijn gok- en alcoholverslaving en onze financiële problemen, vlucht hij weg naar zijn bed.” Maar op 22 april 2023 was Claudine V. (70) vastberaden om het niet opnieuw zo ver te laten komen. Tijdens een zoveelste discussie nam ze een mes uit de keuken en bedreigde haar partner Carlo C. (59). De man slaagde er na een schermutseling in het mes af te nemen en wou het appartement verlaten. Maar V. zette voor een tweede keer de aanval in met een tweede mes. Het bekwam haar slecht want opnieuw kon C. het mes afnemen. “Daarop stak hij haar twee keer, in de borst en in de buik”, aldus advocaat Jan Leysen in naam van Claudine V. “Het mes drong 15 centimeter diep haar buik binnen, door haar dikke en dunne darm en nier. Zonder interventie van het MUG-team zou ze doodgebloed zijn.”

Carlo C. liep van de derde verdieping van het appartementsgebouw naar beneden en belde de hulpdiensten voor de oppervlakkige verwondingen die hij zelf had opgelopen. “Over zijn partner repte hij met geen woord”, aldus Jan Leysen. “Terwijl ze boven bijna lag dood te bloeden.” De openbare aanklager vorderde 4 jaar cel voor Carlo C. Hij reageerde met een rechtstreekse dagvaarding voor de aanval van zijn partner. “Zij heeft hem tot twee keer toe aangevallen”, aldus advocaat Randall Huysentruyt. “Dit was wettige zelfverdediging.” “Ik weet niet hoe zij die verwondingen opliep. Ik was zelf helemaal versuft en stak haar niet met het mes. Aan de politie vertelde ik wél meteen dat Claudine nog boven was. Daarop haalden de agenten de sleutels uit mijn broekzak.” C. vloog 4 maanden in voorhechtenis maar rekent nu op de vrijspraak. Bij een veroordeling toonde hij zich bereid een straf met begeleidende voorwaarden te aanvaarden. Vonnis op 3 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier