“Kerel reed met vorkheftruck onze living binnen”: man richt ravage aan in bedrijf van Dirk (59) uit Menen

Op de camerabeelden was de man duidelijk te zien. Hij nam een vorkheftruck en reed die de woonkamer binnen. © gf/CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Van het feestgedruis naar de opkuis. Het weekend van Dirk Robaey (59) werd abrupt onderbroken nadat een onbekende volledig los ging in zijn bedrijf. De dader kon door de politie worden ingerekend, maar liet bij Dirk een spoor van vernieling na. “Eerder dit jaar vierden we ons 40-jarig bestaan, nu moet ik een vorkheftruck uit mijn living halen.”

“Mijn echtgenote en ikzelf waren op stap in Kortrijk, toen een vriend ons opbelde. Wat toen volgde, grenst aan het waanzinnige.” Dirk Robaey, de zaakvoerder van het Menense Tank-Service, repte zich naar zijn bedrijf om er een hallucinante situatie aan te treffen. “Vrienden van ons kwamen met de fiets voorbij ons bedrijf, toen ze bijna omver werden gereden door de wagen van onze zoon. Alleen zat onze zoon niet achter het stuur, waardoor ze meteen doorhadden dat er iets gaande was. Het moet rond 18 uur zijn geweest en we repten ons meteen naar huis.”

“Je ziet hoe hij uit de loods rijdt, de tuin omploegt en zo onze living binnen knalt. Het absurde is dat die gast gigantisch veel schade maakt, terwijl hij niets steelt”

Dirk kwam al snel tot de vaststelling dat er was ingebroken in het bedrijf. “We hebben alles via de beveiligingscamera’s kunnen vastleggen, en die beelden flirten met het ongelofelijke. Je ziet een onbekende eerst rondhangen op onze parking, waarna hij op het dak klautert. Daar maakt hij een gat, om zo de loods in te springen. Hoe hij daarbij zijn benen niet brak, het is ons een raadsel. In de loods gaat hij dan op zoek naar een hamer en een koevoet, waarmee hij de deur van onze burelen sloopt. Daarna keert hij op zijn stappen terug, en gaat hij aan de slag met onze vorkheftruck. Op de beelden zie je hoe hij uit de loods rijdt, de tuin omploegt en zo onze living binnen knalt. Het absurde is dat die gast gigantisch veel schade maakt, terwijl hij niets steelt. Er lagen laptops, een TV en van alles en nog wat. Maar hij nam niet eens een balpen mee.”

Dan nog auto gestolen

Aan de stroop- en slooptocht van de kerel kwam echter nog geen einde. “Hij liep de loods terug binnen, en had het dan voorzien op de auto van onze zoon. Hij reed die in achteruit naar buiten, sloopte de omheining en knalde over een berg zand die er nog lag. Uiteindelijk stoof hij het terrein af en reed hij bijna twee fietsers van hun sokken. Die fietsers waren vrienden van ons, die ons meteen opbelden.”

Onder invloed

Het kostte Dirk en zijn familie weinig moeite om de man te strikken. “Hij reed dwars het wandelpad over, om zo in de Eekhoornlaan tot stilstand te komen. Via de track & trace van de wagen konden we hem opsporen. De man was bij de wagen blijven staan, waardoor de ondertussen opgetrommelde politie hem in de boeien kon slaan. Godzijdank dat de ordehandhavers er snel bij waren, want zelf stonden we niet te trappelen om die gast tegen te houden. Op de beelden is duidelijk te zien dat hij of ladderzat, of onder invloed was van iets. Zulke mensen kunnen vaak erg onvoorspelbaar uit de hoek komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier